El Centre Cultural Terrassa obre a la Nit dels Museus amb visites guiades

Més de 12.000 persones ja han visitat aquesta mostra de gravats d’Adami, Braque, Calder, Chillida, Giacometti, Miró, Steinberg i Tàpies

per La Torre, 20 de maig de 2016 a les 13:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les sales d’exposicions del Centre Cultural Terrassa restaran obertes aquest dissabte 21 de maig fins les 12 de la nit per commemorar la Nit europea dels Museus, una iniciativa del Ministeri francès de Cultura i Comunicació creada l’any 2005 per atraure públic diferent i amb l’organització d’activitats de forma gratuïta.

Actualment hi participen més de 3.000 museus de 40 països. L’organització de visites guiades a l’exposició Impressions del Centre Cultural Terrassa en un dia com aquest, és una bona oportunitat per apropar les obres de grans artistes del segle XX tan al públic adult com familiar. Per aquest dia, les visites guiades gratuïtes a l’exposició Impressions es faran en dues sessions, a les deu i a les onze.


L’exposició mostra 42 gravats d’Adami, Braque, Chillida, Giacometti, Miró, Steinberg i Tàpies, artistes contemporanis que, sense pertànyer a un mateix corrent artístic, tenen en comú el seu pas pels tallers d’impressió dels editors Maeght i la petjada que van deixar a la història del gravat i la litografia del segle XX. L’exposició va obrir el passat 10 de març i es pot visitar fins la setmana vinent, el 28 de maig.

Les visites es duen a càrrec de l’empresa de serveis pedagògics, Cima Projectes. Al llarg d’aquests 3 mesos d’exhibició d’Impressions, més de 1.300 escolars de 54 grups d’escoles de Terrassa i la comarca han participat en visites guiades i tallers plàstics a través del programa Exploradors de l’art.


A través d’un conveni signat amb l’escola d’educació especial Crespinell, ha estat la primera exposició del qual s’ha preparat material adaptat per a escolars amb discapacitat intel·lectual. Un servei pedagògic que s’oferirà a partir d’ara en totes les exposicions que es facin visites guiades per a les escoles.

Les dades
Dissabte 21 de maig: Nit dels Museus Impressions. Adami, Braque, Calder, Chillida, Giacometti, Miró, Steinberg i Tàpies
Visites guiades a les 22h i a les 23h
Obertura del Centre Cultural Terrassa: de 16h a 00h.

 

Participació