Burgada, Caellas i Aragón parlen dels refugiats a l'escola Pia de Terrassa

La Torre
18 de maig del 2016
Els alumnes van participar en una jornada sobre la crisi de refugiats
Els alumnes van participar en una jornada sobre la crisi de refugiats | Foto: EP Terrassa

Aquest dimarts, els alumnes de 6è de primària i tots els de secundària de l'Escola Pia de Terrassa van participar en una taula rodona sobre la crisi de refugiats amb l'objectiu de definir accions de solidarització, més enllà de les recollides de roba i menjar.

La jornada va comptar amb la participació de Núria Burgada, mestra i voluntària, Lluís Caelles, periodista internacional i especialitzat en aquesta temàtica i el bomber Jesús Aragón. Tots ells van intentar promoure en l’alumnat el sorgiment de propostes i activitats de solidarització. 

Burgada és la mare i mentora del Kilian Jornet, crac mundial del trail running. Fa uns mesos la Núria va visitar Lesbos com a impulsora de la iniciativa Transpirenaica Social y Solidaria, una travessa anual de 800 quilòmetres que aquest any estarà dedicada a la sensibilització sobre la crisi migratòria al Mediterrani. Per a conèixer de primera mà aquesta realitat va decidir visitar aquesta illa grega que és una de les principals portes d’entrada a Europa. 

Per la seva banda, Lluís Caelles és un periodista i treballa actualment com a redactor a la secció d’Internacional de TV3 i és professor associat de la Universitat Pompeu Fabra. Ha dirigit i presentat els Telenotícies a TV3, ha estat també editor del 3/24 i corresponsal a Brussel·les. Col·laborador del programa 30 minuts va rebre el premi Unicef 2002 pel reportatge Els nens dels camions. Ha visitat recentment el camp de refugiats d'Idomeni, a Grècia i compartit impressions amb les persones que hi són, parlant de les seves esperances, les poques pertinences que conserven, el seu estat d'ànim... I la com a síntesi ens diu que "Sorprèn la positivitat dels refugiats sirians, sense retrets ni queixes i amb esperança".

Finalment, el tercer ponent ha estat Jesús Aragón que a part de ser membre del cos de bombers de Terrassa, és també vicepresident de l’ONG “Amics”, una entitat d’ajuda humanitària que juntament amb l’ONG “Rebost Solidari” van impulsar una recollida de roba, menjar i material de primera necessitat per als refugiats que ha tingut un èxit local desbordant traduït en més de 10.000 kg de roba i material que aniran destinats al Campament de Refugiats d’Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia.
 

Els alumnes van poder escoltar l'experiència de tres persones ben diferents Foto: EP Terrassa