Desmantellats dos grups criminals que forçaven panys de pisos a Terrassa

Els detinguts no causaven cap fractura visible gràcies a la utilització del mètode conegut com a "bumping"

Material decomissat en l'operatiu de Mossos
Material decomissat en l'operatiu de Mossos | Mossos d'Esquadra
La Torre
18 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:47h
Els Mossos d'Esquadra van detenir el 10 de maig nou homes integrants de dos grups criminals com a presumptes autors de catorze robatoris amb força a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. El mètode utilitzat s'anomena "bumping", que consisteix en col·locar una clau estàndard a l'interior del pany com més al fons millor per, a continuació, colpejar-la amb un martell o algun altre objecte contundent per aconseguir que els pistons s'alliberin i es pugui obrir la porta. Així, s'aconsegueix obrir sense deixar cap rastre.
 
Els lladres s'asseguraven sempre que no hi havia ningú dins la casa i, un cop dins, sostreien els diners, joies o d'altres objectes de valor. Els policies han acreditat la participació dels dos grups de lladres en robatoris comesos a de Terrassa, Barcelona, Canet de Mar, Arenys de Mar, Sant Adrià del Besòs, Ripollet, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat.
 
Els Jutjats d'Instrucció 4 de Barcelona i 1 de Terrassa van tutelar les investigacions dutes a terme i que van culminar el 10 de maig amb la detenció de vuit persones de nacionalitat georgiana i una de nacionalitat armènia, i l'escorcoll de set habitatges a Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu de Llobregat, Cornellà de Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat. Els agents van localitzar aparells d'electrònica, joies, diners, panys i estris per forçar-los.
 
Després de declarar, els jutges van decretar l'ingrés a presó per a cinc dels detinguts. Tot i que es donen els dos grups per desmantellats, els investigadors no descarten noves detencions en els propers dies.