Anna Riera, de Matadepera, guanya la partida a l'imperi Zara

Va iniciar el mes de març una recollida de firmes perquè el grup Inditex ampliés el tallatge després de denuncia la presència d'uns maniquins massa prims en una botiga de Terrassa

Anna Riera ha denunciat la presència d'uns maniquins massa prims a Terrassa
Anna Riera ha denunciat la presència d'uns maniquins massa prims a Terrassa | Cristóbal Castro
Redacció
18 de maig del 2016
Actualitzat a les 11:40h

La catalana Anna Riera ha aconseguit guanyar la partida a l'imperi Inditex, perquè les botigues Zara comercialitzin també en talles grans. Ara, aquesta firma ha anunciat que ampliarà el seu tallatge fins a la XXL. Les primeres peces que sortiran seran les noves de temporada, i s'aniran trobant a les botigues de manera progressiva.

Riera, de Matadepera, va iniciar el mes de març una recollida de firmes perquè el grup Inditex ampliés el tallatge. Ho va fer a través de la plataforma Change.org, on reclamava que l'empresa dissenyés "per a persones i no per a estereotips". En aquest sentit, recordava que Zara tenia 2.085 botigues arreu el món, i instava a pensar en totes aquelles persones que s'havien quedat "amb ganes de comprar" peces de roba que "mai" s'havien fabricat per a elles. En poc més de dues setmanes, 42.000 internautes ja havien signat la petició. 

Amb ella, models com Ashley Graham o Candice Huffine també van reclamar talles grans, revolucionant el món de la moda, amb campanyes de llenceria i moda de bany per a tot tipus de cossos.
 

Maniquins denunciats per Anna Riera Foto: Anna Riera