1 de 10

Dansa, visites nocturnes a les voltes i a racons amagats del mNACTEC Terrassa

El dimecres 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, i el cap de setmana del 21 i 22 el mNACTEC farà portes obertes i oferirà una programació especial

per La Torre, 17 de maig de 2016 a les 13:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El dimecres 18 de maig i el cap de setmana del 21 i 22 de maig, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) farà portes obertes i diverses activitats gratuïtes amb motiu de la celebració de la Nit i el Dia dels Museus. Entre les propostes destacades d’enguany hi ha l’espectacle de dansa performativa Big Bounce - Site specific, les visites guiades nocturnes a les voltes de la teulada del Museu i la visita “Els tresors amagats del mNACTEC”.
 

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada any al voltant del 18 de maig i té com a objectiu conscienciar el públic sobre el paper del museus en el desenvolupament de la societat. Enguany el Dia Internacional dels Museus es dedica als paisatges culturals i, amb el títol de “Paisatges sonors”, el mNACTEC una petita mostra sobre els primers reproductors de so. Aquests dispositius contribuïren a la democratització de la música simfònica i al naixement d’un nou tipus de música popular de gran consum durant el segle XX. Els visitants al mNACTEC podran contemplar un fonògraf Edison, Fireside model B (1912) i un gramòfon BVB amb diafragma Vincitor (dècada de 1910).
 

Programació
El dissabte 21 de maig el mNACTEC celebrarà la Nit dels Museus amb jornada de portes obertes de les 19 hores a la 1 de la matinada, terrassa del local La Fàbrica 1909 al pati històric i diverses activitats gratuïtes, entre les quals destaca l’espectacle de dansa performativa del col·lectiu Big Bouncers.

 
El programa d’activitats començarà a les 19.30h, amb una visita guiada a l’exposició “La fàbrica tèxtil”, l’exposició emblemàtica del Museu que mostra els espais industrials de l’edifici i el procés de fabricació dels teixits de llana en una fàbrica de principi de segle. A les 20.30 hores, a les 21 hores i a les 24 hores es programarà una visita nocturna guiada a les voltes de la teulada de l’edifici modernista que acull el Museu. Les places per a les visites nocturnes a les voltes ja estan exhaurides.
 
A les 22 hores, el col·lectiu Big Bouncers presentarà una intervenció performativa amb un treball centrat en la relació entre el moviment, la paraula i l'espai del Vapor Aymerich, Amat i Jover, seu actual del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. L'especificitat de l’edifici i els seus orígens serveixen com a detonant per a desplegar un imaginari sobre el qual es construeix una creació específica, única i irrepetible. 
 
L’endemà, diumenge 22 de maig, el mNACTEC oferirà jornada de portes obertes de 10 a 14.30h. A les 10.30 hores i 11.30 hores es farà la visita guiada “Els tresors amagats del mNACTEC”, que inclou la visita a les voltes de la teulada, les reserves on es preserven objectes de la col·lecció no exposats i el taller de restauració del Museu, a càrrec de la conservadora-restauradora del Museu, Mercè Gual. A les 12 hores i a les 13 hores els visitants podran participar a la visita teatralitzada “1909. Un passeig per la fàbrica”.
 
Les activitats tenen un aforament limitat i es recomana fer reserva prèvia a través del web.
Participació