​L'esperit dels valors olímpics impregna els estudiants de Terrassa

Neix el projecte el Moviment Olímpic Solidari, de la mà de l'escola Joaquima Vedruna de Terrassa, amb l'objectiu de transmetre les virtuts de l'olimpisme als joves egarencs

La Torre
22 de maig del 2016
Terrassa és la ciutat més olímpica del món per ràtio d'habitants. Bressol olímpic per excel·lència, ha aportat a l'esport català i espanyol grans campions, referents i ambaixadors de casa nostra arreu del món. Ara, des del Cicle Formatiu d'Esports de l'escola Joaquima Vedruna de la ciutat neix el Moviment Olímpic Solidari, un projecte coordinat per Eduard Tubau -participant en quatre JJ.OO.-, que pretén integrar l'esperit olímpic com a forma de desenvolupament de les virtuts humanes, reforçant els valors de l'escola. "El Moviment neix d'una conversa, amb la idea de trobar un nexe d'unió entre els olímpics de la ciutat i Vedruna Terrassa" expliquen els organitzadors i afegeixen que "intenta fer l'engranatge entre els valors de l'escola amb els valors de l'Olimpisme".

Així doncs, el projecte, que compta amb el suport i la col·laboració de l'Ajuntament de Terrassa, vol retre un reconeixement especial a la trajectòria de tots aquells esportistes i ex esportistes de la ciutat vallesana que al seu dia van participar a uns Jocs Olímpics o Paralímpics. I ho vol fer nomenant-los Ambaixadors del Moviment. 

A la vegada, l'objectiu també és fomentar la transmissió dels valors de l'olimpisme (esforç, constància, sacrifici, solidaritat, companyonia...) als alumnes de l’escola, mitjançant conferències, xerrades, ponències i un seguit d'activitats. Alguns d'aquests actes, en què també hi participaran els alumnes de l'escola Joaquima Vedruna, estaran englobat dins del 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona.

Un sopar benèfic amb tots els olímpics

Un dels actes principals, que servirà com a tret de sortida, serà el gran sopar benèfic que es celebrarà el proper 10 de juny, on han estat convidats els 107 olímpics i paralímpics de la ciutat de Terrassa. Aquest moment no només serà inèdit i històric per a la ciutat, sinó també esdevindrà un homenatge per a tots ells. El sopar serà obert a tothom i tots els diners que es recullin aniran destinats a la iniciativa Mua Solidaris per la Leucèmia Infantil.