El 2016 comença a Terrassa amb una lleu moderació en la marxa dels negocis

El principals motius que impulsen a les empreses a desenvolupar activitat en el mercat internacional responen a la necessitat de diversificació i de creixement empresarial

La Torre
24 de maig del 2016
Actualitzat a les 8:24h
La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa fa públiques les conclusions del seu estudi de conjuntura econòmica corresponent al primer trimestre de 2016 i les expectatives dels empresaris de la demarcació per al segon trimestre de l’any. L’informe l’elabora en col·laboració amb l’Idescat des de l’any 2003.

Els resultats mostren que, en global, després de sis trimestres consecutius amb indicadors positius sobre la marxa dels negocis es manté la situació de recuperació i creixement de l’activitat. Si bé l’activitat empresarial va augmentar sensiblement en el darrer trimestre de 2015 assolint el valor màxim de l’any amb 17,3 punts, tal com es preveia, l’evolució de l’activitat econòmica durant el primer trimestre del 2016 manifesta una situació de lleu moderació en relació al trimestre anterior amb una reducció fins a 14,5 punts del valor del saldo per al conjunt d’activitats econòmiques de la demarcació.

Tots els sectors, excepte el de la construcció, presenten un valor positiu de l’indicador de la marxa dels negocis però amb comportaments diferents en relació als valors assolits durant el trimestre anterior.

Pel que fa a la percepció sectorial de l’evolució de l’activitat, la indústria, en el seu conjunt, mostra un valor de +10,5 punts i és el tercer període consecutiu amb valor positiu de l’indicador tot i que es modera sensiblement en relació al tancament de 2015.

Dins del sector industrial, la indústria tèxtil, la indústria química, la indústria metal·lúrgica i de fabricació de productes metàl·lics i la de fabricació d’equips mecànics, elèctrics, electrònics i òptics presenten indicadors positius de 22,8 punts, 42,8 punts, 14,1 punts i 10,1 punts, respectivament.

En canvi, la indústria alimentària, la indústria de la fusta, suro, paper i arts gràfiques presenten valors negatius de l’indicador que valora la marxa dels negocis, amb -20,7 Per la seva part, el sector del comerç millora el valor de l’indicador sobre la marxa dels negocis (+21,7 punts) i ja són quatre trimestres consecutius amb valors positius. Pel que fa al sector serveis, mostra un saldo de 16,9 punts positius però presenta una lleu moderació en relació al quart trimestre de 2015.

Finalment, el sector de la construcció presenta un valor negatiu de l’indicador que valora la marxa dels negocis (-9,1 punts), perd en relació a la valoració positiva del quart trimestre anterior i torna als valors negatius, igual que durant el tercer trimestre de 2015.