FOTOS Jornada lúdica i reivindicativa en la 11a Distrobada de Terrassa

La Torre
16 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:13h
Lectura del manifest en la 11a Distrobada
Lectura del manifest en la 11a Distrobada | Foto: Coordinadora Capaç

Aquest diumenge, la Muntanyeta del Parc de Vallparadís va acollir la 11a Distrobada organitzada per la Coordinadora Capaç, que agrupa a entitats i familiars de persones amb discapacitat intel·lectual de Terrassa. La jornada, a més de tenir un caràcter festiu i lúdic també va tenir un component reivindicatiu, ja que els membres de l'AMPA de les escoles d'educació especial de Terrassa i usuaris dels centres ocupacions i tallers de la ciutat van voler fer sentir les seves reclamacions.

Aquest any, tallers, música, animació, ball, tómbola de regals, venda de samarretes, dos pilars dels Minyons de Terrassa, una fideuà popular que va servir més de 200 racions van omplir el parc al llarg de tot el matí. La jornada va comptar amb la visita dels regidors Meritxell Lluís, Alfredo Vega, Xavier Martínez i l'alcalde Jordi Ballart. També hi va ser present i va donar el seu suport el periodista Xavi Coral.  
 

L'alcalde i la regidora Meritxell Lluís, en la Distrobada Foto: Coordinadora Capaç


Objectius i lluites

Aquesta ha estat la primera de diverses accions que realitzarà la Coordinadora per tal de defensar els drets de les persones amb discapacitat, que en els darrers anys han patit "un important retrocés: retallades de les prestacions de la Llei de Dependència, establiment de copagaments confiscatoris, manca d'inversions en els equipaments necessaris, etc.." Per aquesta raó, l'associació participa activament en la "Taula de Capacitats Diverses i Accessibilitat" de Terrassa, i denuncien les mancances i vulneracions dels drets dels membres de l'entitat i promouen l'oferta d'oci adaptat i inclusiu.

Actualment, entre altres activitats, la coordinadora està lluitant perquè "d'una vegada es faci la construcció de la nova Residència, Centre de Dia i Centre de Respir, equipaments imprescindibles per a la nostra ciutat i el seu àmbit d'influència". El conveni pel qual s'havia de construir aquest centre es va signar l'any 2006 i "encara no s'ha fet res, malgrat haver-hi un terreny disponible des del 2009 i haver aconseguit reprendre les converses amb el Departament de Benestar i Família". També estan lluitant perquè es doti dels recursos necessaris als Centres Ocupacionals i Especials de Treball "perquè puguin agafar a les persones que ara es troben a casa en llista d'espera".
 

Els Minyons de Terrassa van participar en la Distrobada Foto: Coordinadora Capaç
 

El periodista Xavi Coral també va ser a la festa Foto: Coordinadora Capaç
 

Les entitats de la plataforma va muntar paradetes informatives Foto: Coordinadora Capaç