Terrassa s'omple de polsim de colors

La Festa Holi aplega milers de persones aquest diumenge al Parc de Vallparadís per celebrar l'arribada de la primavera seguint la tradició hindú

per La Torre, 16 de maig de 2016 a les 10:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Milers de persones van participar en el festival de colors Foto: Cristóbal Castro


Després de l'èxit obtingut l'any passat, el grup de repercussió Terrassasamba va decidir repetir l'experiència. Així, aquest diumenge, el Parc de Vallaradís va acollir des de les onze del matí i fins a les cinc de la tarda, la segona edició de la festa Holi o Festa dels colors, una festivitat hindú per celebrar la primavera. Enguany, la festa va tornar a aplegar milers de persones que van gaudir de valent amb el llançament de colors i amb la música i els balls del grup egarenc.


Es tracta d'una festa que des d'on fa un parell d'anys s'està duent a terme a diferents ciutats del nostre país i que està tenint molt bona acollida. El ritual més destacat consisteix de llançar enlaire pigments en pols de tota mena de colors, d'aquesta manera, quan el polsim cau, es barreja, i tots els participants queden impregnats de múltiples colors.

Aquesta festivitat té una arrel religiosa hindú tot i que amb els anys ha esdevingut molt popular entre d'altres comunitats. A Occident, en els darrers temps ha esdevingut tot un fenomen de masses. A més té també un significat cultural: és la festa en què cada individu es pot alliberar dels errors del passat, oblidar i perdonar. En aquest dia, la gent paga o perdona els deutes o reinicia el contacte amb persones.

 

 

També hauries de llegir
Fa 131 setmanes

VIDEOS de la Festa Holi 2016 a Terrassa

Participació