L'uruguaià Suàrez, amb un "hat trick" assoleix el premi a màxim golejador de la temporada

Aficionats del Barça a la plaça de l'aigua celebren el títol de Lliga | Cristóbal Castro
14 de maig del 2016
Actualitzat el 15 de maig a les 8:48h

Aficionats del Barça a la plaça de l'aigua celebren el títol de Lliga Foto: Cristóbal Castro

El Barça ha guanyat el seu 24è títol de Lliga a l’estadi Nuevo Los Cármenes davant el Granada (0-3). Els culers terrassencs ho han celebrat a casa i als bars, però no en excés als carrers. Cotxes tocant la botzina se n'han escoltat pocs.

Potser la pluja, que ha caigut al llarg de la tarda, i la tamborinada que hi ha hagut a partir de dos quarts de vuit n'han estat alguna de les causes, tot i que també caldria afegir la decepció per no jugar la final de la Champions i el malacostumar-se a guanyar -sis títols de Lliga dels vuit darrers. Els culers que han sortit s'han concentrat a la plaça de l'aigua, tot i que han buscat aixopluc quan les precipitacions han estat més intenses.

Un brillant Luis Suárez s’ha erigit com a gran líder del conjunt blaugrana, que ha mostrat actitud, ritme i sobretot fe en si mateix per imposar-se en el darrer partit de la temporada, enduent-se, així, el títol cap a Barcelona.

Gerard Piqué ha llançat les dues primeres advertències en els deu minuts inicials del partit, el segon amb un cop de cap que el porter del conjunt andalús, Andrés Fernández, ha tret possiblement des de dintre de la porteria. Aquest fet ha provocat moltes protestes dels homes de Luis Enrique, que han seguit minuts després quan l’àrbitre, Alejandro José Hernández Hernández, no sancionés unes mans claríssimes de Jean-Sylvain Babin.

El neguit i queixes dels blaugrana s’han convertit en un mer record a partir del minut 21, quan Luis Suárez ha marcat el primer gol de la tarda des de l’àrea petita i a passada de Jordi Alba. Poc després, al minut 37, una gran passada de Mascherano ha enviat la pilota fins el límit de l’àrea, on Dani Alves l’ha caçat per centrar a Suárez, que amb una imponent rematada ha enviat la pilota al fons de la xarxa.

Ja a la segona part, al minut 38 Suárez ha firmat el tercer gol del seu compte personal en el partit i a passada de Neymar, consolidant així el premi a màxim golejador de la Lliga, el pitxitxi. La resta de la segona part ha estat marcada per la intensitat del joc que ha donat lloc a alguna baralla entre jugadors dels dos equips, la més destacada la que ha protagonitzat l’exblaugrana Isaac Cuenca, que ha seguit el joc mentre Luis Suárez es trobava estès a terra. Potser els jugadors blaugrana venien calents per les seves declaracions, on assegurava que preferia que la Lliga se l’endugués el Madrid.

Amb tot plegat, el Barça aixeca el seu 24è títol de Lliga, el primer títol del conjunt de Luis Enrique a l’espera de saber què farà el proper cap de setmana, quan disputarà la final de la Copa del Rei amb el Sevilla a l’estadi Vicente Calderón de Madrid. Els blaugrana no celebraran cap rua pels carrers de Barcelona avui, com s'havia especulat aquesta mateixa setmana i per motius de seguretat, donat que Bruce Springsteen actua aquest vespre al Camp Nou i demà es disputa al Circuit de Barcelona – Catalunya el Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1.