La pluja s'ha acabat a Terrassa

1200_1462564954Pluges_dissabte_21h
1200_1462564954Pluges_dissabte_21h
Redacció
14 de maig del 2016
Actualitzat a les 7:49h
Després d'una setmana de ruixats i ruixadets a Terrassa, sembla que la pluja s'ha acabat, i per dies. El Servei Meteorològic de Catalunya presenta uns mapes amb algun que altre núvol sobre la ciutat egarenca, però sense precipitacions.

A Catalunya, aquest cap de setmana s’allargarà fins dilluns i el temps sembla que, poc a poc, vol anar millorant. Encara seguirem un dia i mig amb un embossament d’aire fred al damunt que ens aportarà inestabilitat, però els ruixats intensos que estem tenint aquestes darreres tardes cada cop han d’anar a menys i el sol serà el protagonista a gran part del país amb unes temperatures sense grans canvis, si bé la tendència serà a la bonança meteorològica.

De cara a dissabte, el dia serà molt similar al de divendres. Ens llevarem amb sol a la majoria de comarques, tot i que es mantindran els intervals de núvols inofensius a molts punts de Barcelona, Girona i terç nord del país, així com amb boires i boirines matinals a molts indrets de l’interior. A partir de migdia, els ruixats tornaran a agafar empenta a la meitat nord, i seran sobretot les comarques del Pirineu, Prepirineu i de Girona on poden ser més intensos i, puntualment, anar acompanyats de tempesta i calamarsa. Alguns ruixats poden arribar al final del dia a zones del prelitoral i de l’àrea de Barcelona, però ja desgastats. Les temperatures màximes tornaran a rondar els 20º a la majoria de comarques, mentre que allà on plogui, els termòmetres baixaran de cop.

Pel que fa a diumenge, ens tornarem a llevar amb moltes boires i boirines matinals a punts de l’interior degut a la humitat elevada que hauran deixat els ruixats del vespre anterior. El sol dominarà a gran part del país amb intervals de núvols a la meitat est i al terç nord del territori. A partir de la tarda, de nou tornaran a créixer alguns ruixats al Pirineu, Prepirineu i comarques del nord-est, però ja seran menys extensos y menys intensos. Les temperatures no patiran grans canvis, i al matí tindrem fresca, o una mica de fred a muntanya, i suavitat al migdia.

El mestral bufarà el dissabte amb cops forts a les Terres de l’Ebre, mentre que la Tramuntana també agafarà embranzida la matinada de diumenge. Els dos vents seguiran bufant al llarg del diumenge als dos extrems del país. De cara a dilluns, el temps es vol estabilitzar molt més, amb sol en general, alguns intervals de núvols a la meitat nord i l’aparició d’algun ruixat aïllat de tarda en general feble al Prepirineu i nord-est, res a veure amb els forts ruixats dels últims dies. Les temperatures seran similars o amb màximes un pèl més altes. Una tendència de bonança que sembla que vol tenir continuïtat la setmana vinent.