Salut invertirà més de 9 milions d'euros al Consorci Sanitari de Terrassa

El conseller Toni Comín visita l'Hospital de Terrassa i reconeix que hi ha un "dèficit històric" però que s'està fent un esforç per intentar pal·liar-lo

El conseller Toni Comín ha estat aquest divendres al CST
El conseller Toni Comín ha estat aquest divendres al CST | Foto: gencat
La Torre
13 de maig del 2016
Actualitzat el 14 de maig a les 7:20h

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha visitat aquest divendres dos recintes hospitalaris referents de la salut al Vallès Occidental, el Parc Taulí a Sabadell i el Consorci Sanitari de Terrassa i ha anunciat un conjunt de mesures per tal de reforçar el caràcter públic de la sanitat a la comarca i, per extensió, a Catalunya. A Sabadell, Comín ha explicat que l'Hospital de Terrassa acollirà un 35% de l'activitat que fins ara s'efectuava a la Clínica del Vallès mentre que el 65% restant l'absorbirà el Parc Taulí.

En la visita a Terrassa, Comín ha explicat que el pla d'equilibri del centre que està preparant el Departament de Salut no afectarà les condicions laborals dels treballadors. Comín ha reconegut que hi ha un "dèficit històric" i que s'està fent un esforç per intentar pal·liar-lo.
 
En aquest sentit, el titular de Salut ha avançat algunes mesures: en primer lloc, per aquest 2016 es tornen a destinar 3,5 milions d'euros per a activitat addicional –com es va fer al 2015- però, a més, enguany se n’afegeix un milió més per a aquesta activitat; en segon lloc, el Departament fa una aportació extraordinària de 2,2 milions per començar a eixugar el dèficit.

A aquestes xifres s'hi han de sumar els 2,5 milions d’euros que provenen de l'activitat que absorbirà el consorci terrassenc procedent de la Clínica del Vallès. En total, doncs, 9,2 milions. A Terrassa, Comín, acompanyat pel seu alcalde, Jordi Ballart, s'ha reunit amb la direcció del centre i el comitè d'empresa.