Terrassa rebrà quasi sis milions d'euros d'ajuts de la Diputació de Barcelona

El preacord indica que aquest 2016 l'Ajuntament obtindrà un milió d'euros

La Torre
13 de maig del 2016
L’Ajuntament de Terrassa ha aconseguit de la Diputació de Barcelona un preacord d’ajuts per un total de 5.750.000 euros durant aquest mandat. El tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Alfredo Vega, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, han concretat la xifra en una reunió celebrada aquesta setmana. A la trobada, celebrada a la seu de la Diputació, es va evidenciar la predisposició mútua a col·laborar i la bona entesa entre ambdues administracions.

El preacord reconeix el compromís de suport, per part de la Diputació de Barcelona, a les inversions municipals, segons la priorització presentada pel Consistori a les meses de concertació creades per la Diputació. El preacord especifica que les aportacions seran d’un milió d’euros dins l’exercici 2016, dos milions en els exercicis 2017 i 2018 i 750.000 € durant l’exercici 2019. Aquests ajuts de la Diputació permetran complementar el finançament de les inversions a realitzar en els propers anys per a assolir els objectius del Pla de Mandat.

Les aportacions recollides en aquest preacord s’emmarquen en el pla "Xarxa de Governs Locals 2016- 2019", que és l'instrument preferent d’assistència i cooperació local de la Diputació de Barcelona per posar recursos a disposició dels governs locals, finançant total o parcialment les actuacions municipals que s’adequin al que estableix el pla. La quantitat final dels ajuts es determina a través de meses de concertació, en què es contrasten les necessitats dels governs locals amb els recursos i criteris de la Diputació.