Terrassa rebutja l'homofòbia i la transfòbia en un acte al Parc del Nord

LGTB Terrassa organitza aquesta setmana diversos actes per denunciar la discriminació, persecució, exclusió o fustigació basada en l'orientació sexual i la identitat de gènere

Lectura del manifest per part de LGTB Terrassa
Lectura del manifest per part de LGTB Terrassa | Foto: Cristóbal Castro
La Torre
18 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:09h

Lectura del manifest per part de LGTB Terrassa Foto: Cristóbal Castro


Aquest dimarts, passades les nou del vespre, va tenir lloc una concentració organitzat per LGTB Terrassa contra la LGTBIfòbia. L'acte es va dur a terme al Parc del Nord i es va fer la lectura del Manifest de la Plataforma LGTBI.cat.

El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l'Homofòbia i la Transfòbia (LGTBI-Fòbia), com es denomina la discriminació, persecució, exclusió o fustigació basada en l'orientació sexual i la identitat de gènere respectivament, i que va ser reconegut a Espanya pel Govern mitjançant Acord del Consell de Ministres de 26 de juny de 2009.

Així mateix, el 17 de maig commemora l'aniversari de la retirada de l’homosexualitat del llistat de malalties de la OMS, l’any 1990 i al mateix temps es denuncia que encara es manté la disfòria de gènere, mantenint la patologització de la transsexualitat.

Des de LGTB Terrassa afirmen sentir-se "especialment orgullosos de la nostra feina a la ciutat durant aquests 3 primers anys i seguim caminant cada cop amb més persones i entitats al nostre costat". Per aquest motiu per tal de denunciar la LGTBIfòbia l'associació ha organitzat diversos esdeveniments gratuïts i oberts a tots els ciutadans.

Programa d'actes

Dijous dia 19 
20:30 – Acte Organitzat per LGTB Terrassa
Xerrada Drogas y sexo. Viejos bailes, nuevas coreografías a càrrec de Raúl del
Valle (Actuavallès).
Lloc: Bar de la Casa Baumann

Divendres dia 20
20:30 – Acte Organitzat per LGTB Terrassa
Pujada noctura a La Mola
Lloc de trobada: Plaça Estació del Nord, Terrassa

Dissabte, 21 de maig del 2016
21:00 - Entrega de premis LGTB Terrassa i Concert The Wilde Sisters
Lloc: Bar de la Casa Baumann (Bau House, Avinguda Jacquard, 1 Terrassa)
Aquest és el primer any que el col·lectiu entregarà premis en reconeixement i suport a la tasca que realitzen associacions, persones i empreses de la nostra ciutat en pro a la lluita col·lectiva contra la discriminació que seguim patint les persones LGTBI.