Prop de 240 bombers del Vallès es formen sobre riscos elèctrics

L'objectiu de la jornada promoguda per Endesa es millorar la seguretat dels agents en cas d'haver d'intervenir-hi

Formació a la subestació de Can Jardí, a Rubí
Formació a la subestació de Can Jardí, a Rubí | Foto: Endesa
La Torre
16 de maig del 2016

Donar a conèixer les característiques i les peculiaritats d'instal·lacions elèctriques per millorar la seguretat de tots aquells que hi han d'intervenir si es produeix un incident. Sota aquest pretext, Endesa ha organitzat sessions informatives i de conscienciació sobre riscos elèctrics per a prop de 240 Bombers de la Generalitat al Vallès Occidental.

Divendres es va realitzar una d'aquestes jornades que s'imparteixen a la subestació de Can Jardí, ubicada al municipi de Rubí, on hi han participat una vintena d'agents. Amb aquests són 218 els que ja han rebut la formació i és previst que la resta ho facin el setembre. Aquesta formació afecta a tota l'escala de categories, des del bomber de l'escala bàsica fins els alts comandaments.

Enguany es compleixen sis anys de la col·laboració entre Endesa i el Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya –mitjançant la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS)– en aquest tipus de campanyes de prevenció de riscos elèctrics i en col·laboració amb l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). De fet, formen part de la formació obligatòria dels Bombers de la Generalitat de Catalunya i aquest any s'han repetit en vint-i-sis edicions del curs en instal·lacions de la Companyia a Rubí, Mataró i Mollet del Vallès.
 

Els bombers han visitat la subestació de Can Jardí Foto: Endesa

En el marc del conveni, aquesta col·laboració és bidireccional. En aquest sentit, de la mateixa manera que bombers coneix les instal·lacions i els procediments per la seva explotació, Endesa es nodreix del coneixement que bombers té de les situacions d'emergència i de com gestionar les situacions de crisi.

En aquests tallers teòrics i pràctics els bombers tenen l'oportunitat de conèixer de primera mà i sobre el terreny la singularitat de les infraestructures elèctriques i, així, tenir les nocions necessàries per a reduir al màxim els riscos laborals. D'aquesta manera, si mai han d'intervenir en incidents a instal·lacions de la Companyia, no només coneixen quins són els elements que composen cadascun dels seus espais, sinó que poden entendre com, la Companyia, entrega la instal·lació en seguretat per tal que els bombers realitzin la intervenció corresponent. Així, poden optimitzar l'eficàcia de les tasques d'intervenció, minimitzar els danys materials i proporcionar un ràpid restabliment del servei elèctric.