El gran mural independentista de Xupet Negre a Terrassa ja llueix

Aquest divendres es podrà veure treballar en una de les parets del polígon industrial de Can Guitard un dels grafiters més reconeguts del nostre país

El gran mural de Xupet Negre a Can Guitard
El gran mural de Xupet Negre a Can Guitard | L.T.
La Torre
13 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:17h

La nova gran obra de Xupet Negre ja llueix a Terrassa en tot el seu esplendor. L'artista ha deixat enllestida la seva obra, finançada per un grup d'empresaris locals. El mural té 250 metres quadrats, al polígon de Can Guitard.

D'això en diuen Logo Art. El cap del personatge és un xumet, un català amb barretina i vestit de pana tradicional. Demana Llibertat i fa el signe de les quatre barres amb la mà.

Es reivindiquen les arrels, la cultura i respecte cap a la identitat catalana, s'escriu en angles ("roots, culture, respect") per internacionalitzar-ho. I, finalment, es demana que Catalunya sigui lliure (La Terra Lliure).

Xumets negres de qualsevol mida pintats a mà alçada amb retolador o esprai. Aquesta és la marca identificativa d'un dels grafiters més veterans que hi ha a l'Estat, i dels més reconeguts. Els seus xumets es poden trobar sobretot a les grans ciutats i malgrat que la seva obra ja és famosa pocs saben qui s'amaga darrere d'aquest pseudònim que s'ha convertit en una marca d'identitat única.

El mur escollit es troba just al darrere del carrer de la Terra Lliure i la idea és que es pugui veure més enllà dels qui hi passin en cotxe. Aquesta és només la primera nau de moltes que es pintaran, ja que el projecte va més enllà de ser una obra d'art aïllada. Els empresaris impulsors ja han manifestat que de cara el setembre es té previst organitzar un concurs de grafits per pintar les parets de la zona.