Taulí i Hospital de Terrassa incorporaran 65 treballadors de la Clínica del Vallès

El CatSalud i QuirónSalud han pactat l’assumpció del personal amb la fi de les derivacions el proper mes d’agost | L’Ajuntament de Sabadell invertirà 4 milions en millorar les instal·lacions de l’hospital de Sabadell i que se’ls retornaran

Roda de premsa amb Toni Comín i Juli Fernàndez
Roda de premsa amb Toni Comín i Juli Fernàndez | Albert Segura
NacióSabadell
13 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:51h
El Servei Català de la Salut i l’empresa QuirónSalud han pactat el traspàs de 65 treballadors de la Clínica del Vallès als hospitals Parc Taulí de Sabadell i l’Hospital de Terrassa. Així ho ha anunciat aquest migdia el conseller de Salut, Toni Comín, en una roda de premsa celebrada a l’Ajuntament de Sabadell, on també ha destacat que cap empleat actual de la Clínica del Vallès serà acomiadat com a conseqüència del final de les derivacions. L’Ajuntament, pel seu cantó, invertirà 4 milions per millorar el Taulí, que se’ls retornarà.
 
Comín ha destacat que s’ha basat en criteris per mantenir la qualitat de l’assistència, que els pacients segueixin sent atesos al Vallès Occidental, que no tingui impacte en les llistes d’espera i que l’activitat assumida s’integri de manera definitiva. “Es traslladarà al Parc Taulí un 65% de l’activitat, mentre que a Terrassa s’integrarà un 35%”, ha explicat el conseller. Això suposarà el repartiment equitatiu de 65 empleats de la Clínica del Vallès, que s’integraran a la plantilla amb les condicions vigents en cada un dels centres on es destinin.
 
Comín assegura que s’ha acordat amb QuirónSalud que cap treballador serà acomiadat. “La resta de treballadors de la Clínica del Vallès són necessaris per seguir fent l’activitat privada que s’hi fa, cap treballador de la Clínica del Vallès serà acomiadat com a conseqüència de la finalització del contracte del CatSalut”, ha afegit. L’absorció de treballadors es farà de manera progressiva en el termini d’un any.

Millores al Taulí
 
Pel seu cantó, l’Ajuntament de Sabadell ha anunciat que invertirà 4,1 milions d’euros per habilitar dues plantes del Taulí que suposaran un increment de 96 llits, que se’ls retornaran. “No és competència de l’Ajuntament, però afecta els ciutadans, tenim l’oportunitat de destinar recursos que podrien anar a cancel·lar el deute amb els bancs, i el que s’ha de fer és disposar-ne per millorar la ciutat”, ha explicat l’alcalde, Juli Fernàndez.
 
D’aquesta manera, les 3.700 altes que registra la Clínica del Vallès cada any es repartiran entre el Taulí i l’Hospital de Terrassa, amb l’obertura de 37 nous llits i tres quiròfans, dos dels quals a Sabadell.