La CUP Terrassa refusa la consulta de l'Ajuntament sobre el servei d'aigua

La formació anticapitalista s'oposa a "mercadejar" amb un bé comú com l'aigua i proposa que el servei es re-municipalitzar directament | La regidora Maria Sirvent critica els termes de la "consulta" que l'Ajuntament assegura estar preparant

Maria Díaz, Maria Sirvent i Fabià Diaz, davant de Mina Terrassa
Maria Díaz, Maria Sirvent i Fabià Diaz, davant de Mina Terrassa | Foto: CUP
La Torre
13 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:07h

La CUP de Terrassa entén que el servei d'aigua és "un dret tan bàsic que no és possible fer subhastes ni mercadejar amb ell". En aquest sentit, aquest divendres ha presentat la seva posició definitiva en relació a la "hipotètica consulta", tot manifestant que hi ha "línies vermelles que no es poden traspassar". 
 
"El debat no pot ser si l’aigua és un bé comú o no, sinó de quina manera volem que s’exerceixi la seva gestió pública", ha subratllat Sirvent i ha manifestat que la CUP no dóna suport a la consulta que prepara l'Ajuntament. Per aquest motiu, arrenca des d'aquest divendres la campanya #AiguaÉsDeTotes.

La regidora Maria Sirvent ha posat com a exemple altres drets bàsic com la sanitat i l'Educació, en els quals, asseguren, "ja hem vist quines greus conseqüències ha tingut la seva privatització". Sirvent ha posat d'altres exemples: "Si ara mantenim l'aigua privatitzada, què serà el següent? Cobrar pel sol? Externalitzar l'aire que respirem? Doncs més enllà de l'anècdota, no deixen de ser els mateixos elements naturals, necessaris per a la reproducció i sostenibilitat de la vida humana".

A la trobada també ha comparegut l'electe de la Diputació de Barcelona Maria Rovira, qui ha explicat que el posicionament de la CUP parteix que "l’aigua és un dret universal, no una mercaderia" i ha afegit: "com a bé comú no queda cap altra opció que apostar nítidament per fer d’aquest bé un bé públic i col·lectiu".

D'aquesta manera, la CUP considera que la consulta sobre l’aigua hauria de girar sobre "el model de gestió pública d’allò comú que volem i no sobre si l’aigua ha de ser un bé comú o no". Segons el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barberà, Fabià Diaz, "una participació ciutadana rica és aquella que decideix com es gestionen els recursos col·lectius, ja siguin els béns comuns o els diners, però que blinda la possibilitat de perdre drets sobre aquests". Diaz, a més a més, ha explicat quines passes han seguit al seu municipi per a municipalitzar el servei, atpes que es trobaven en una situació similar a la de Terrassa.