Recollida de signatures per evitar que es tanquin línies de P-3 a Terrassa

CCOO engega una campanya per demanar a Serveis Territorials una "moratòria" de clausura de les sis línies de parvulari, una baixada de ràtios generalitzada i una distribució equitativa de l’alumnat per evitar "l'estigmatització" de centres

La Torre
13 de maig del 2016
El sindicat CCOO ha emès un comunicat aquest divendres en què afirma que el procediment de preinscripció a Terrassa, ha provocat "un greu perjudici" per algunes escoles de la nostra ciutat, ja que van patir un "tancament preventiu" per part de Serveis Territorials. De fet s’han tancat preventivament 6 línies de P-3 de l’escola púbica de la nostra ciutat.

Per Comissions Obreres, un tancament d'una línia suposa la "pèrdua de llocs de feina en aquestes escoles (1,5 vacants menys cada curs i 1 vacant TEI) i va en detriment de la qualitat educativa". El sindicat considera que "no s'ha aprofitat la baixada demogràfica per garantir els llocs de feina de totes les plantilles dels centres d'educació, ni per baixar les ràtios per aprofundir en la millora educativa i en la millora de l’atenció a la diversitat".

Davant d’això, des de CCOO Educació Vallès Occidental han engegat una campanya de recollida de signatures entre els treballadores de les escoles afectades. Fins ara, han recollit més de 80 signatures.

Amb aquestes signatures demanen a Serveis Territorials una "moratòria" de cap tancament de P-3 a Terrassa, una baixada de ràtios generalitzada per garantir la qualitat educativa i l’atenció a la diversitat i una intervenció de les administracions en la distribució equitativa de l’alumnat per evitar "l'estigmatització" de centres.

Aquesta setmana han presentat per registre de SSTT a l'atenció de la directora Carme Vigués perquè tingui constància i per demanar-li una "reunió urgent per tractar exclusivament aquest tema". Pel mateix motiu han passat per registre del servei d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa a l’atenció de la regidora d’Educació de Terrassa, Rosa Ribera.