Terrassa serà tres dies amb el Rocío la ciutat més andalusa de Catalunya

El polígon de Can Petit acull l'edició de 2016 entre dissabte i diumenge

La Torre
13 de maig del 2016
Actualitzat a les 7:49h
La Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) i les germandats rocieres organitzen la Romeria del Rocío d'aquest any a Can Petit de Terrassa.

Els actes es desenvoluparan des de la matinada de dissabte, quan començaran a arribar les carretes per la Via Verda de Torrebonica i altres camins fins al recinte assignat, on ja estarà instal·lada l'ermita amb la imatge de la Mare de Déu del Rocío, que resideix habitualment a la parròquia de Sant Martí, a Cerdanyola.

Al final de la tarda de dissabte desfilaran davant de la Verge per ordre d'antiguitat i amb els seus "simpecados" corresponents a més dels ornaments tradicionals del Rocío.

Els actes centrals tindran lloc el Diumenge de Pentecosta, a les deu del matí, amb la missa rociera que oficiarà el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, i el Rosari de l'Aurora, amb tots els fidels proveïts de torxes, a les 00:00.

Una primerenca Missa de l'Alba i la processó de la Mare de Déu per tot el recinte tancarà el dilluns 16 el programa oficial.

La Romeria del Rocío, que s'estrena a Terrassa, s'ha celebrat anteriorment a Santa Perpètua de Mogoda, Montmeló i Montcada i Reixac. Els actes són molt concorreguts, especialment la missa del diumenge.

Participen en l'actual edició 23 germandats rocieres, una vintena d'associacions rocieras, quinze entitats no rocieres sòcies de FECAC i altres grups rocieros no adscrits a la Federació.

PROGRAMA

Dissabte 14 de maig 20 h. A l'ermita. Recepció i presentació de les Germandats amb el seu Simpecado. Arribaran per ordre d'antiguitat i seran rebuts per mossèn Joan Carles Montserrat, rector de l'església de Sant Martí, Manuel Coronado, secretari del bisbe de Terrassa, Daniel Salinero, president de FECAC, i altres autoritats. També estaran presents membres de la Junta de FECAC i un representant de cada Germanor acompanyat per una vara.  

Diumenge 15 maig 2016 Missa de Romeros. Serà presidida pel bisbe de Terrassa , Monsenyor José Ángel Saiz Meneses i cantada pel cor de l'Hdad . Ntra. Sra. Del Rocío Verge de la Rocina de Sant Adrià de Besòs.  Rosari de l'Aurora. S'iniciarà a les 12 de la nit de diumenge, 15 de maig. Serà resat pel bisbe auxiliar Salvador Cristau Coll cantat pel cor de l'Hdad . Ntra. Sra. Del Rocío La Pau de Barcelona .

Dilluns 16 maig 2016 Missa de l'Alba. Se celebrarà a les 8 hores de dilluns, 16 de maig. Serà oficiada per Mossén Juan Carlos Montserrat, rector de l'església de Sant Martí, i cantada pel cor de l'Hdad . Ntra. Sra. Del Rocío de Badia del Vallès.