Jornada a Mútua Terrassa sobre la importància de rentar-se les mans

El personal sanitari participa en el Dia Mundial de la Higiene de mans amb una conferència a càrrec del Dr. Josep Maria Badía

La Torre
12 de maig del 2016
Sota el lema Mira't les mans: la higiene de mans, clau per a una atenció quirúrgica segura, des de l'admissió fins l'alta, aquest divendres, dia 13 de maig, se celebrarà la VIII edició de la tradicional Jornada de la Higiene de Mans que anualment promou i organitza la Comissió d'Infeccions de l'HUMT amb motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans impulsat per l'OMS des de l'any 2009.

Un any més, el propòsit de l'acte -el qual s'iniciarà a les 8.30h a l'Edifici Docent de Mútua Terrassa- és sensibilitzar sobre la importància de la higiene de mans com a mesura per evitar les infeccions relacionades amb l'atenció sanitària. La presentació anirà a càrrec del Dr. Carles Fontcuberta, director-gerent de l'Àmbit de Servei Assistencial de MútuaTerrassa i el Dr. Eric Herrero, metge adjunt del Servei de Cirurgia General i vocal de la Comissió d'Infeccions de l'entitat. 

Acte seguit intervindrà el Dr. Josep Maria Badía, cap del Servei de Cirurgia de l'Hospital de Granollers amb la conferència Prevenció de la infecció del lloc quirúrgic: evidències més enllà de Semmelweiss.

En el marc d'aquesta jornada, l'entitat també es va sumar a la campanya  #SAFESURGICALHANDS promoguda per l’OMS. En aquest sentit, el proppassat 5 de maig -el Dia Mundial de la Higiene de Mans- els professionals de l'entitat van participar en la campanya compartint les seves fotografies a les xarxes socials amb un gadget que es va distribuir per promoure el missatge. 

La sensibilització, clau per la conscienciació

Són nombroses les campanyes que l'entitat ha promogut -en el decurs dels darrers anys i mitjançant un abordatge multidisciplinar- amb l'objectiu de formar, informar i implicar a tots els professionals sanitaris de MútuaTerrassa sobre la importància de la higiene de mans.

Un exemple molt il·lustratiu d'aquest treball persistent i transversal és la celebració  -des de fa vuit anys- d'aquesta jornada però també la visibilització de la campanya amb el repartiment d’objectes cada any amb la imatge del Renta’t les mans que va idear MútuaTerrassa.