Torrebonica de Terrassa s'omplirà de carretes andaluses en processó

La ciutat, al polígon de Can Petit, acull l'edició del Rocío de 2016

Nació Digital
11 de maig del 2016
Actualitzat el 12 de maig a les 7:43h
Cants a la Verge per agrair-li la seva protecció
Cants a la Verge per agrair-li la seva protecció | A.L.F.
La Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) i les germandats rocieres organitzen la Romeria del Rocío d'aquest any a Terrassa, concretament al costat del polígon industrial de Can Petit.

Els actes es desenvoluparan des de la matinada de dissabte, quan començaran a arribar les carretes per la Via Verda de Torrebonica i altres camins fins al recinte assignat, on ja estarà instal·lada l'ermita amb la imatge de la Mare de Déu del Rocío, que resideix habitualment a la parròquia de Sant Martí, a Cerdanyola.

Al final de la tarda de dissabte desfilaran davant de la Verge per ordre d'antiguitat i amb els seus "simpecados" corresponents a més dels ornaments tradicionals del Rocío.

Els actes centrals tindran lloc el Diumenge de Pentecosta, a les deu del matí, amb la missa rociera que oficiarà el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, i el Rosari de l'Aurora, amb tots els fidels proveïts de torxes, a les 00:00.

Una primerenca Missa de l'Alba i la processó de la Mare de Déu per tot el recinte tancarà el dilluns 16 el programa oficial.

La Romeria del Rocío, que s'estrena a Terrassa, s'ha celebrat anteriorment a Santa Perpètua de Mogoda, Montmeló i Montcada i Reixac. Els actes són molt concorreguts, especialment la missa del diumenge.

Participen en l'actual edició 23 germandats rocieres, una vintena d'associacions rocieras, quinze entitats no rocieres sòcies de FECAC i altres grups rocieros no adscrits a la Federació.

PROGRAMA
Dijous 12 de maig 20.30 h. Missa de Trasllat de la Imatge de Nostra Senyora del Rocío des de l'Església de Sant Martí, de Cerdanyola. Presideix mossèn Joan Carles Montserrat, rector de l'església de Sant Martí. Cantada pel cor de la Germandat Nostra Senyora del Rocío de Cerdanyola.

Dissabte 14 de maig 20 h. A l'ermita. Recepció i presentació de les Germandats amb el seu Simpecado. Arribaran per ordre d'antiguitat i seran rebuts per mossèn Joan Carles Montserrat, rector de l'església de Sant Martí, Manuel Coronado, secretari del bisbe de Terrassa, Daniel Salinero, president de FECAC, i altres autoritats. També estaran presents membres de la Junta de FECAC i un representant de cada Germanor acompanyat per una vara.  

Diumenge 15 maig 2016 Missa de Romeros. Serà presidida pel bisbe de Terrassa , Monsenyor José Ángel Saiz Meneses i cantada pel cor de l'Hdad . Ntra. Sra. Del Rocío Verge de la Rocina de Sant Adrià de Besòs.  Rosari de l'Aurora. S'iniciarà a les 12 de la nit de diumenge, 15 de maig. Serà resat pel bisbe auxiliar Salvador Cristau Coll cantat pel cor de l'Hdad . Ntra. Sra. Del Rocío La Pau de Barcelona .

Dilluns 16 maig 2016 Missa de l'Alba. Se celebrarà a les 8 hores de dilluns, 16 de maig. Serà oficiada per Mossén Juan Carlos Montserrat, rector de l'església de Sant Martí, i cantada pel cor de l'Hdad . Ntra. Sra. Del Rocío de Badia del Vallès.