CDC i CUP Terrassa es queden sols en la defensa dels plens al matí

L'aliança entre les dues formacions però ha estat estèril ja que no ha obtingut el suport de la resta de grups municipals | Els partits al·leguen la coincidència amb el ple de la Diputació i amb la impossibilitat de conciliar-ho amb la vida laboral i professional

La Torre
11 de maig del 2016
Actualitzat a les 14:26h
Moment de votació en un dels plens municipal de Terrassa
Moment de votació en un dels plens municipal de Terrassa | Foto: Cristina Moraguez

Moment de votació en un dels plens municipal de Terrassa Foto: Cristina Moraguez


Els horaris del ple municipal de Terrassa han tornat a centrar part del debat entre els grups polítics. I és que en el darrer ple del mes d'abril, l'alcalde de Terrassa va decidir suspendre la sessió un cop arribada la mitjanit. Aquesta suspensió va deixar per debatre algunes de les propostes de resolució a més dels precs i preguntes. I això va causar malestar, sobretot entre la CUP, ja que les seves tres mocions van quedar al calaix.

Fruit d'això, es va convocar una junta de portaveus extraordinària per debatre la conveniència o no d'avançar l'horari en què s'inicia el ple -actualment a les sis de la tarda de l'últim dijous de cada mes-. Arran d'aquest debat, la CUP lamenta que els partits polítics representats al Consistori, tret de la pròpia CUP i el grup de Convergència, no vulguin modificar "profundament" l'horari de celebració del Ple municipal. Algunes de les solucions posades sobre la taula també contemplava el fet de "presentar menys mocions per part dels grups municipals", una proposta que no va ser molt ben rebuda per part d'alguns dels grups de l'oposició ja que es considera una "limitació de la llibertat d'expressió"

Conciliació i participació ciutadana

Els cupaires van defensar la proposta d'avançar les sessions al matí, de forma que comencessin a les deu i s'allarguessin les hores que fossin necessàries, "sense haver de patir els inconvenients actuals". La proposta però no va prosperar ja que des dels grups municipals del PSC i ERC es va al·legar que el darrer dijous de mes coincideix amb el ple de la Diputació, fet pel qual no es pot avançar l'hora del ple ja que l'alcalde Ballart i el regidor republicà Isaac Albert hi participen. Així mateix, els regidors de la resta de grups municipals de l'oposició van afirmar que celebrar-ho al matí impedeix compaginar-ho amb la seva ocupació laboral.

Davant la coincidència amb el ple de la Diputació, la CUP va proposar que el ple se celebri un dia abans o un dia més tard i recorden que "la pròpia llei preveu aquests casos i l'exonera d'assistir a la feina (tot recuperant les tasques en altres moments)". Així mateix, l'interès dels anticapitalistes per modificar els horaris rau en què, a parer seu, l'assistència de la ciutadania a la sala només es produeix de 18 a 20 hores, ja que els egarencs marxen abans de sopar, i per tant, és un horari en què "difícilment fonamenta la participació ciutadana". Argumenten a més, que entrada la matinada "la qualitat de les intervencions i arguments cau considerablement" i que "no són unes òptimes condicions laborals per a les treballadores municipals, malgrat que sigui part del contracte".