Premi per a un anunci de 1911 de la perruqueria de Jaume Gibert

La publicitat de l'establiment ubicat al carrer nou s'endú el 2n Concurs d'anuncis modernistes

L'anunci de 1911 de la perruqueria de Jaume Gibert
L'anunci de 1911 de la perruqueria de Jaume Gibert | Foto: Records de Terrassa
La Torre
11 de maig del 2016
Actualitzat a les 11:21h

L'anunci de 1911 de la perruqueria de Jaume Gibert Foto: Records de Terrassa


Records de Terrassa ha donat a conèixer el guanyador de la segona edició del Concurs d'anuncis modernistes de la Fira Modernista de Terrassa. S'ha imposat per un 43,59% dels vots La Perruqueria de Jaume Gibert (publicat el 1911) i ubicada al carrer Nou de Sant Pere, 12.

L'anunci és molt curiós ja que mostra molt gràficament com porta el cabell una senyora abans d'entrar a l'establiment i com en sortirà de re-pentinada. Fixant-se amb detall en l'anunci es descobreix que a més d'oferir un Saló especial per senyores que s'accedia per el carrer de Sant Pau (avui aquesta part del carrer es coneix com el de les escaletes), oferia unes novetats amb uns aparells per rentar i eixugar el cap que segons indica clarament eren "Unichs á Tarrassa", una frase escrita en un català que en aquells anys encara no estava normalitzat i causa sorpresa la seva lectura. També oferia la elaboració i composició de tota classe de postissos i afegits (avui en diem extensions).

La perruqueria i la barberia, ja que també oferia servei per homes, pertanyia a Jaume Gibert i Alavedra i sabem que al 1905 ja estava oberta i que al 1916 s'hi van fer reformes en les que es va obrir un saló amb manicura per les dones i es va reformar "a la moderna" l'establiment.