El Vallès Occidental ja ha repartit 2.000 àpats a famílies vulnerables

Hi participen 11 escoles de 7 municipis de la comarca i es preveu l’adhesió de mes centres educatius

La Torre
16 de maig del 2016
El Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental porten a terme el projecte Recooperem, cuina per compartir, d’aprofitament alimentari a les escoles de la comarca. Actualment hi participen 11 escoles de 7 municipis.

El projecte Recooperem té dues vessants: la social i la mediambiental. Amb aquest projecte es dóna cobertura a famílies de la comarca que es troben en situació de vulnerabilitat –ja sigui per dependència com per la seva situació econòmica-, ja que poden disposar d’àpats cuinats a les escoles i amb les màximes garanties sanitàries.

A més, el Recooperem evita la generació de residus i el malbaratament alimentari. Durant 6 mesos, des de setembre de 2015 fins a febrer de 2016, s’han pogut repartir 2.000 àpats a famílies de la comarca i s’ha evitat generar 1.000 quilos de deixalles. Avui s’ha iniciat l’aprofitament alimentari a l’escola Torredemer de Matadepera, municipi que s’ha adherit a la proposta dels ens comarcals. En aquest poble, es compta amb la col·laboració de l’entitat social Càritas per fer el repartiment dels àpats.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez; el president del Consorci per a la Gestió de Residus, Ricard Torralba i l’alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona, han visitat el centre educatiu, on han pogut comprovar la gran implicació de l’equip directiu i de docents així com de l’empresa que porta a terme el servei de menjador.

Actualment participen al projecte Recooperem els municipis de Castellar del Vallès, amb 4 escoles; Viladecavalls, amb dues escoles; i Vacarisses, Rellinars, Matadepera, Sant Llorenç Savall i Ullastrell, amb una escola a cada municipi. Es preveu que els propers mesos es puguin incorporar més municipis i més centres educatius al projecte per tal que es puguin distribuir més àpats.