Torna el festival de música negra a Terrassa de la mà del Diegofestival

Soulsystem dj’s anuncia que aquest serà l'últim any en què tindrà lloc la cita anual

La Torre
12 de maig del 2016

The soul beams


El proper dissabte 14 de Maig arriba per cinquè any consecutiu el festival popular de música negra de Terrassa, el Diegoestival. Aquest any els organitzadors tanquen una etapa. El festival va néixer a principis de 2012 amb el clar objectiu de retrobar-se amb el Diego (amic i promotor musical de la ciutat durant el 90’s) que ja que feia un temps amb qui havien perdut el contacte.

Des de Soulsystem dj’s van decidir organitzar una sèrie de concerts perquè en Diego, fos on fos, s’assabentés que a Terrassa se seguia apostant per la música negra. Al final, després de 4 edicions de Diegoestival i més de 20 concerts (alguns memorables, Brighton 64 – Murphies – los Fulanos – Marina BBface, etc) s'ha pogut tornar a establir relació amb el Diego. Per tant amb l’objectiu complert, enguany arriba l’últim Diegoestival. 

Aquest any amb la novetat d'incorporar el Diego Kids. Un concert de tarda (18h) per a tota la família amb l'espectacle dels Reggae per xics. Seguirà amb la botifarrada al local de la Soul Vespa per agafar forces. Per després ballar i ballar amb tres concerts de nit a la Nova Jazz Cava i rematar-ho amb una sessió dels punxa discos favorits del Dídac: Soulsystem Dj's. Més de 10 hores ininterrompudes de Soul, Reggae i rhythm and blues, de bon menjar i de bon ambient per aquest dissabte 14 de maig. 

ACTUACIONS:

DIVENDRES 13 – 22.30h
WARM UP amb : DIEGO ALL STARS + MALALTS DE REGGAE al Soul Pub

El tret de sortida del festival serà divendres 13 de maig ales 22.30h al Soul Pub (C/Garcia Humet , 90) amb un concert del grup-homentage: Diego All Stars, que repassaran hits de l’ska i una punxada posterior de Malalts de Reggae. Tot un orgull contar amb ells ja que ens han donat suport des dels inicis del festival. Gratuït.

DISSABTE 14 – 18H - NOVA JAZZ CAVA | 6€ ANT / 8€ TAQ
REGGAE PER XICS

Dissabte a les 18 hores la Nova JazzCava (Passatge Tete Montoliu, 24) acollirà el concert pels més petits (i no tan petits) del festival. Reggae per xics, ens oferiran un repertori de cançons populars i d'autor d'arreu de Catalunya passades pel sedàs dels ritmes i les músiques jamaicanes. El concert ha creat molta expectativa i promet ser una tarda inoblidable per passar amb família i amics.

DISSABTE 14 - 22H - NOVA JAZZ CAVA | 10 ANT/12TAQ

Fòsfor T obrirà els concerts de la nit, a les 22h, homenatjant als grans Booker Tamp; The MG’s, fent sonar el millor R&B i Memphis Soul que tan populars es van fer als anys 60 i 70, amb temes com Green Onions o Time is Tight.

Seguidament, gaudirem dels The Soul Beams, aquesta jove formació egarenca que tan bona acollida va tenir en el seu debut. Ens faran moure amb les seves versions de clàssics i contemporanis del soul i el funk, amb ritmes que van des del gran James Brown o Aretha Franklin fins a artistes dels nostres temps com Amy Winehouse.

The Penguins és la banda nocturna dels Reggae per xics. Ells van néixer fa deu anys com a banda especialitzada amb ritmes jamaicans. Amb varis discs editats, tancaran el Diegoestival presentant el seu últim disc “X”. Ska i reggae per acomiadar el festival de la millor manera.. ballant!