Mina i Ajuntament implanten la Tarifa Social a Matadepera

Entitat i Consistori han signat un conveni de col·laboració

La Torre
10 de maig del 2016
Actualitzat a la 13:16h
L’alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona, el president de la Fundació Mina, Marià Galí, i l’apoderat d’Aigües de Matadepera, SA. Josep Lluís Armenter, acompanyats per Carme Querol, Regidora de Benestar Social, han signat el conveni de col·laboració entre les tres entitats per facilitar l’accés dels ciutadans de Matadepera més necessitats als ajuts en el rebut de l’aigua.

El conveni preveu la implantació de la Tarifa Social i del Fons Social de Fundació Mina. Aquestes mesures se sumen al protocol per a la prevenció de talls de subministrament que Aigües de Matadepera ja aplicava.

La Tarifa Social a Matadepera consisteix en una reducció del 90% de la quota de servei dels dos primers trams de consum, de la que se’n poden beneficiar els usuaris als quals serveis socials de l’Ajuntament els reconegui, prèvia sol·licitud, el compliment dels requisits necessaris.

El Fons Social que hi aporta Fundació Mina, dotat inicialment amb 30.000 euros, consisteix en ajuts que s’afegiran a la Tarifa Social de l’aigua i que comportaran una reducció de gairebé la meitat del cost total del subministrament d’aigua del rebut mig a Matadepera, ja que bonifica el 10% restant de la quota de servei i part del primer tram de consum.

Per als casos en què tampoc es pugui fer front a la resta del rebut, s’aplicarà el protocol per a la prevenció de talls de subministrament per a famílies necessitades, sempre en estreta col·laboració amb els serveis socials municipals.