Per què la teva mare confon el teu nom amb el del teu germà?

El cervell emmagatzema els noms de les persones estimades en la mateixa categoria

És normal que una mare confongui els noms dels seus fills de manera inconscient
És normal que una mare confongui els noms dels seus fills de manera inconscient | Pixabay
Redacció
09 de maig del 2016
Actualitzat a les 19:49h
No és estrany que el teu pare o la teva mare, t'hagi cridat pel nom del teu germà; o que hagis cridat a alguna persona propera amb el nom del teu gos; o pitjor, que hagis cridat a la teva parella amb el nom de l'ex. Sembla que el professor de psicologia i neurociència de la Duke University David Rubin ha trobat la resposta.

Rubin explica que es tracta d'un error cognitiu. No és cap problema d'edat, sinó la percepció de pertinença dels individus a un mateix grup social. Es tracta d'un grup especial on hi ha les persones més estimades, com familiars, parelles, amics i, fins i tot, mascotes. L'estudi publicat a la revista Memory and Cognition destaca que la confusió de noms o mescla entre ells passa en aquells que estan categoritzats dins del mateix grup social que els pronuncia.

D'aquesta manera, és normal que una mare confongui els noms dels seus fills de manera inconscient o que en un grup d'amics es confonguin o es mesclin els noms d'uns i altres. És com si el nostre cervell emmagatzemés noms de persones creant un calaix especial per cada categoria: família, amics, parelles… Curiosament, en aquest estudi, on van participar 1.700 persones, alguns van confondre els noms de les seves mascotes amb familiars, el que denota que aquests animals estan al mateix grup que la família.