Detingut un economista per resoldre equacions en un avió

L'aerolínia ha demanat perdó per la confusió i ha assegurat que la tripulació seguia el protocol

990_1434124322avio2
990_1434124322avio2
Redacció
08 de maig del 2016
Actualitzat a les 19:57h
El vol d'American Airlines que unia les ciutats de Filadèlfia i Syracuse va tardar hores a enlairar-se el passat dijous. El professor d'economia Gudio Menzio havia d'anar a Ontario per impartir una conferència. Un cop va arribar al seu seient, va aprofitar per avançar feina resolent equacions, mentre acabava l'embarcament. La dona del seu costat va veure al professor escriure moltes coses i es va espantar, pensant que l'home anotava alguna fórmula química nociva. Va ser llavors quan la dona va passar-li una nota a l'hostessa de vol explicant-li les sospites i va baixar de l'avió dient que estava molt malalta.

La tripulació va decidir seguir el protocol i no va deixar enlairar l'avió. "Al principi no enteníem res", explica Menzio al Daily Mail, que es van pensar que no els deixaven sortir per "la contagiosa malaltia de la dona". Però llavors, es va adonar que el problema era ell. Menzio va estar retingut algunes hores i va explicar perquè tenia tantes anotacions al seu bloc de notes, simplement perquè era professor d'economia. Segurament l'aspecte de Menzio va ser el motiu principal del prejudici: cabell fosc i arrissat.
 

Guido Menzio Foto: Universitat de Pennsilvània


El portaveu d'American Lines, Casey Norton, va demanar disculpes a l'home i va explicar que la tripulació es va limitar a seguir el protocol i investigar les acusacions de la dona abans d'enlairar-se. Menzio ha reconegut que, a part de la vergonya, el van tractar amb molt respecte, però lamenta que la societat estigui plena de prejudicis.