Esquerres de Terrassa serà a la Fira Modernista per la manifestació obrera

El grup que engloba PSC, ERC, ICV, Podemos, Dones d’ICV, EUiA i TEC i els sindicats UGT i CCO participaran amb una pancarta i amb proclames en l'acte de diumenge

La Torre
06 de maig del 2016
Actualitzat a les 10:31h
La manifestació obrera serà aquest diumenge
La manifestació obrera serà aquest diumenge | Foto: Ramon Navarro

Foto: Ramon Navarro


Esquerres de Terrassa participarà activament a la XIV Fira Modernista. En aquesta ocasió PSC, ERC, ICV, Podem, Dones d’ICV, EUiA i TEC i els sindicats UGT i CCOO s'han organitzat i formaran part de la manifestació obrera prevista al programa de la Fira el proper diumenge a les 11.30h al pati del Vapor Aymerich Amat i Jover, l’actual Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya. 

La mobilització que començarà a moure’s a les 12h passarà per la Rambla d’Ègara, el carrer del Peix i finalitzarà al Raval de Montserrat, l’objectiu és representar amb el màxim realisme una manifestació obrera, en la qual es reivindicaven drets laborals i també drets de caire social i feminista. 

Per aquest motiu, els representants d’Esquerres de Terrassa lluiran una pancarta amb el lema Igual treball, igual salari, Volem drets!. D’aquesta manera, el grup vol participar d’un dels actes més importants que es celebren a la ciutat de Terrassa i que aquest any està dedicat al moviment obrer. Així mateix, volen posar en valor que avui, més d’un segle després, moltes de les demandes i de les reivindicacions que es plantejaven encara no s’han assolit plenament.

La reivindicació també a les xarxes socials

A més de participar a l’activitat de la manifestació obrera, des de fa una setmana el grup Esquerres de Terrassa han posat en marxa una altra iniciativa a les xarxes socials, concretament a Twitter. Han creat diversos perfils, representant personatges de diferents classes socials de finals del segle XIX i principis del XX.

Des de fa dies aquests usuaris ja estan fent piulades referents a la Fira Modernista i també de caire reivindicatiu i històric. Alguns dels perfils que podeu trobar són @minyona_enfadada, @EncarregatP o la @cosidoradescosida, entre d’altres i els hashtags que s’utilitzaran són els de la mateixa Fira #FiraModernistatrs2016 i el propi #Volem Drets.