​Matadepera celebra 11 anys de recollida selectiva

El municipi organitza aquest dissabte la Festa del Reciclatge i un mercat d'intercanvi

La Torre
06 de maig del 2016
Aquest dijous, Matadepera va celebrar l'onzè aniversari des que es va posar en marxa el sistema de recollida selectiva de residus porta a porta, un procés que ha permès al municipi assolir xifres de reciclatge en origen importantíssimes, superiors al 90%. De fet, la xifra concreta de l'any passat arriba al 90,45%, segons les dades del Consoci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. El percentatge es situa molt per sobre de la mitjana de la comarca, que és d’un 34,14%; i de la catalana, que s’incrementa lleugerament fins al 38,3%. De fet, les dades de Matadepera ja superen amb escreix l’objectiu a assolir l’any 2020, que hauria de ser d’un 60%.

Malgrat tot, aquest passat 2015 s'ha registrat una lleugera reducció de la quantitat de residus que es reciclen en origen. L’any 2013, el percentatge va ser d’un 91,44%. L’any 2014, la xifra va caure fins al 90,52%; i l’any passat encara va baixar un esglaó més, fins al 90,45%. Per tant, tot i que la disminució és mínima, es detecta una certa tendència a la baixa que caldria corregir, ja que totes les escombraries que no es reciclen s'han de portar al Centre de Tractament de Residus de Vacarisses, que cada vegada cobra un import més elevat per tractar cada tona de residus.

Per tot plegat, aquest dissabte es torna a celebrar una nova edició de la Festa del Reciclatge. Des de les 10:30h i fins a les 14h, la plaça de Cal Baldiró s’omplirà de parades informatives, tallers infantils, inflables, jocs de reciclatge, un taller dels Amics dels Gegants i, fins i tot, un concert de la Banda de Matadepera. 

I a més, la festa coincidirà amb una nova edició del Mercat d’Intercanvi i Segona Mà, una activitat ja consolidada al poble que pretén donar una segona oportunitat a tot allò que tenim per casa i que ja no ens és d’utilitat. Aquest mateix dissabte, els comerços del poble també trauran les parades al carrer.