En marxa les obres del camí del Pla del Bonaire fins a Can Figueres del Mas

El projecte inclou l'adequació i millora d'un total d'11,8 quilòmetres de camins que envolten la ciutat | Els treballs inicials són en en un tram que transita per les finques públiques de Mossèn Homs, Bonvilar i Torrebonica

La Torre
03 de maig del 2016
Actualitzat a les 19:59h
L’Ajuntament de Terrassa iniciarà aquest dimecres, 4 de maig, les obres d’adequació i arranjament de part dels camins de l’Anella Verda. El projecte executiu contempla la millora integral d’un primer tram del camí de l’Anella Verda, que va des del Pla del Bonaire (ctra. de Matadepera) fins a la Masia de Can Figueres del Mas, prop de l’Hospital de Terrassa i la ctra. de Sabadell. Aquest tram transita per les finques públiques de Mossèn Homs, Bonvilar i Torrebonica. Els treballs tenen una durada de 3 mesos i es preveu que estiguin enllestits a finals del mes de juliol.

El Pla Especial Urbanístic d’Ordenació i Gestió de l’Anella Verda proposa com a recorregut prioritari el camí circular de l’Anella Verda, que envolta la ciutat i que transcorre per camins existents, en gran part de titularitat pública. Amb el projecte executiu que ara comença, alguns trams del recorregut circular s’adequaran i tindran un tractament unitari amb la senyalística adient i d’altres elements complementaris perquè la ciutadania en pugui fer un ús més còmode i segur.

També s’incorporen al projecte de millora de l’accessibilitat altres trams de camins públics que surten del barri de Torre-sana, el camí ral de Terrassa a Sabadell, i de Can Montllor, el camí vell de Terrassa a Castellar, i que entronquen amb el tram del camí de l’Anella Verda que ara s’arranja. També s’actuarà al camí dels Monjos, entre Can Montllor i Can Petit, i el camí de Sant Quirze a Matadepera, entre Torrebonica i el camí de Terrassa a Sabadell. Són terrenys molt utilitzats per la ciutadania per passejar, practicar esport i fer activitats lúdiques i d’educació ambiental.

El projecte preveu les següents actuacions:

1. Adequació d’un total d’11,8 quilòmetres de camins: inclou l’arranjament del ferm, la gestió de les aigües d’escorrentia, senyalització, plantacions puntuals de vegetació i mesures per reduir l’ impacte derivat de l’ús públic dels camins.

2. Creació de sis àrees d’estada al llarg del recorregut del camí de l’Anella Verda, amb bancs de pedra i rètol informatiu.

3. Creació de dues àrees d’estada més, a l’inici dels camins d’accés al recorregut de l’Anella Verda i que coincideixen amb les portes de l’Anella Verda dels barrisnde Torre-sana i de la Grípia-Can Montllor.

El contracte d’execució d’aquesta primera fase es va adjudicar l’1 d’abril a l’empresa Natural i Art Jardiners SL, per un import de 173.991 euros (IVA inclòs).