Exposició sobre l'origen del moviment coral a Terrassa

L'Arxiu Tobella presenta una mostra fotogràfica de les primeres entitats de Terrassa adscrites als cors de Clavé

per La Torre , 4 de maig de 2016 a les 07:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb motiu de la XIV Fira Modernista de Terrassa, dedicada aquesta edició al món obrer, la Fundació Arxiu Tobella exhibeix una selecció de fotografies i materials gràfics sobre l’origen del moviment coral a Terrassa, que constitueix la primera expressió de l’associacionisme recreatiu obrer a la nostra ciutat. 

En total s’exposen 15 fotografies de gran format i alguns materials gràfics de les primeres entitats de Terrassa adscrites als cors de Clavé: La Societat Coral Joventut Terrassenca, el Cor dels Amics i la Societat Coral Sempreviva “La Llanterna”, que participaren de l’ideari de Josep Anselm Clavé (1824-1874) el qual, amb l’objectiu de redimir la classe obrera a través de la música va crear unes entitats musicals pensades per als treballadors. Formades exclusivament per cantaires masculins, la seva principal activitat consistia en concerts de carrer, caramelles, participació en concursos corals, concerts benèfics, trobades i aplecs a l’aire lliure, i com no, en assajos després de les llargues jornades laborals a la fàbrica, que substituïa en molts casos, l’oci de taverna.


En aquesta exposició ha primat la voluntat de difondre algunes imatges inèdites del fons de l’Arxiu, com les fotografies de la visita de l’Orfeó Català a Terrassa el 1900. 

Dades

EL CANT DELS OBRERS
Dia inauguració: Dijous, 5 de maig de 2016
Hora: 19h.
Lloc: Sala d’exposicions de l’Arxiu Tobella
Dates: del 5 al 28 de maig de 2016
Horaris:
Del 5 al 28 de maig: de dimarts a dissabte de 19 a 21 h
Fira Modernista, dies 7 i 8 de maig: de 10 a 13 i de 17 a 21 h

 

Participació