Una mirada des de Terrassa a la vida quotidiana a l'edat mitjana

El director del mNACTEC impartirà una conferència

La Torre
04 de maig del 2016
El director del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), Jaume Perarnau, impartirà el proper dijous, 5 de maig, la conferència "Mesurar la vida quotidiana a l'edat mitjana" en el marc del III Cicle de Cultura Medieval a Terrassa. L'acte tindrà lloc a les 19 hores al mNACTEC.
 
La conferència exposarà el lligam entre coneixements científics i tècnics o d'ús quotidià a l'edat mitjana i com aquests coneixements han perviscut fins fa pocs anys o encara es mantenen de forma habitual en l'actualitat. És el cas, per exemple, de diferents mesures i mides que tenen el seu origen a l'època medieval: un manat de cebes, una dotzena d'ous, un pam de terreny, un jornal, un sou, un salari, etc.
 
El III Cicle de Cultura Medieval vol donar a conèixer a tots els públics la riquesa i diversitat d'aquest període històric, que abasta del segle IV al segle XV. El cicle, que es desenvoluparà per tota la ciutat de Terrassa i el seu ric llegat medieval, és el resultat de la suma d'esforços i la col·laboració de: Amics d'Els Clàssics, Ajuntament de Terrassa - Cultura, Museu de Terrassa, Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, Centre de Documentació i Museu Tèxtil, Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa - bct xarxa, Arxiu Històric i Comarcal de Terrassa i Editorial Barcino.