Seminari per saber vendre amb un vídeo un projecte de recerca científica

Mútua Terrassa acull aquest dimarts i dimecres una jornada formativa per a investigadors

La Torre
02 de maig del 2016
Els propers dies 3 i 4 de maig se celebrarà un seminari formatiu per aprendre a donar a conèixer una comunicació científica mitjançant un audiovisual. Sota el títol Com divulgar el teu projecte científic en un vídeo de 60 segons, el curs representarà una aproximació a aquest format que cada vegada té més importància tant per l’obtenció de recursos per l’investigació com per la divulgació científica.

El curs en qüestió pretén establir les bases sobre com comunicar projectes científics mitjançant l’enregistrament i l’edició d’un vídeo curt, simple i directe amb la càmera d’un telèfon mòbil o similar. Estructurat en 3 blocs (síntesis; creativitat i posada en escena; gravació i edició) es dirigeix tant a estudiants com a professionals científics i de l’àmbit de la comunicació interessats en la divulgació dels seus projectes.

Amb una dinàmica de participació molt activa -que combina classes teòriques, exercicis pràctics, treballs en grup i discussions conjuntes- el seminari preveu l’edició de dos audiovisuals que resumeixin un mateix projecte científic però emprant diferents narratives. Al finalitzar el curs, s’obrirà un termini per tal que tots els alumnes tinguin la possibilitat de presentar en línea un vídeo individual per ser avaluat i comentat en un fòrum de debat.

Aquest seminari forma part del programa formatiu 2016 de la Fundació Dr. Antoni Esteve. En aquest sentit, el passat mes de març, la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa va celebrar el primer curs d’aquest any sobre l’Aprenentatge Basat en Problemes (APB), el qual va tenir molt bona acollida.