Torna la Setmana Cultural del Campus de la UPC a Terrassa

L'energia és la protagonista d'una setmana en què els estudiants participaran en tallers, concursos, curses populars, concerts o competicions esportives

La Torre
02 de maig del 2016
Les delegacions d'estudiants de les escoles del Campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa  han organitzat tot un seguit d'activitats adreçades a la comunitat universitària que tindran lloc durant els dies 4, 5 i 6 de maig als espais de les escoles i facultats. La segona olimpíada de drons, música en viu, cursos, concursos i competicions esportives, jocs, tallers i conferències, la cursa pel Campus i el tradicional concurs de paelles conformen la programació de la Setmana Cultural 2016.

Aquest any, les dues principals novetats giren al voltant de la creació de la Comunitat Energètica del Campus, una iniciativa que sorgeix d'una part del  professorat, de l'estudiantat i del personal d'administració i serveis amb la voluntat de  conscienciar la comunitat universitària sobre l'estalvi energètic, el canvi de model energètic i  l'ús de tecnologies per a l'autoconsum d'energies renovables. En aquesta línia, el dia 4 de maig, a les 12.30h, els membres d'aquesta nova iniciativa han organitzat a l'exposala de l'ESEIAAT (c. Colom, 11. Terrassa) l'activitat Diàlegs amb energia, una conversa pública amb Ivan Reguera, de l'equip Ressò de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), que va guanyar l'edició 2014 del concurs internacional Solar Decathlon. També hi participarà un representant de Som Energia, una associació que aplega més de 23.000 socis a tot l'Estat i comercialitza i produeix energia solar d'autoconsum.

En aquest sentit, la Comunitat Energètica del Campus de Terrassa també convoca, en el mateix marc de la Setmana Cultural, el primer concurs de vídeos curts. Els estudiants que desitgin participar-hi han de gravar tants vídeos com vulguin amb el seu dispositiu mòbil amb una durada de no més de 60 segons. L'estalvi energètic i la utilització d'energies renovables són els temes a tractar. Els concursants podran lliurar els seus vídeos abans del 22 maig i es premiarà el millor amb una tauleta.

Olimpíada de drons i cursa pel Campus

La Setmana Cultural ha programat aquest any, de nou, l'olimpíada de drons, una activitat que genera gran expectació entre els estudiants de tot el Campus. Tindrà lloc el dia 6 de maig a les 12.30h a la pista poliesportiva del Campus (c. Colom, 11. Terrassa). Els drons construïts pels mateixos estudiants hauran de superar diferents proves dissenyades per avaluar les habilitats dels seus creadors i les prestacions dels aparells.

D'altra banda, aquest any es recupera la cursa pel Campus, a la qual s'han inscrit prop de 200 persones. El tret de sortida es donarà el dia 5 de maig, a les 11.15h a la porta de l'ESEIAAT. Els participants realitzaran un recorregut de 4 km que arribarà fins el Passeig 22 de juliol, on està ubicada la FOOT,  tot continuant cap el parc de Vallparadís en direcció a les piscines, per tornar novament a les portes de l'ESEIAAT on hi haurà la meta.

Les activitats més tradicionals de la Setmana Cultural del Campus de la UPC a Terrassa també tenen un espai al programa. Enguany, el tradicional concurs de paelles tindrà lloc el dia 5, a partir de les 13h, a l'aparcament de l'ETSEIAT (c. Colom, 11. Terrassa). Els concerts tindran lloc tant al pàrquing de l'ESEIAAT com a la plaça del Campus.

Activitats de futbolí, un futbolí humà, voleibol 4x4, bàsquet 3x3 i pàdel conformen la proposta esportiva per a la Setmana Cultural, que inclou també un concurs d'avions de paper i cartró, una cursa d'escales, un concurs de crits, de menjar flams, o fins i tot un assaig obert de castellers de la colla Els Bergants, competicions de jocs on line, tallers d'impressió 3D i una gimcana.

Per la seva part, els estudiants de la Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) han organitzat als espais del centre una gimcana, un bingo, tallers de ball i un dinar de germanor.
 

Programa d'activitats