La Trobada Nacional dels Tres Tombs a Castellbisbal acollirà prop de 50 colles

La cita, que tancarà el calendari festiu de la celebració de Sant Antoni Abat, tindrà lloc aquest diumenge

La Torre
06 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:16h
Després de cinc mesos de celebracions de la festa de Sant Antoni Abat pels diferents pobles i ciutats de Catalunya, Castellbisbal es prepara per acollir, aquest diumenge, 8 de maig, la gran trobada nacional que tanca el calendari festiu dels Tres Tombs, que enguany arriba a la XIX edició.

Una cinquantena de colles es reuniran a Castellbisbal per celebrar aquesta festivitat, que organitzen conjuntament la Federació Catalana dels Tres Tombs i els Amics de Sant Antoni, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellbisbal.

A diferència d’altres anys, en aquesta ocasió el recorregut dels Tres Tombs s’amplia i la comitiva només farà una volta, enlloc de les tres que es fan habitualment. Està previst que, cap a les 11.30 del matí, les colles surtin del polígon industrial Los Herreros per recórrer, amb centenars de carros i cavalls, els principals carrers del municipi. Cap a les 12.20 del migdia la comitiva començarà a desfilar per la plaça de l’Església, on es farà, com marca la tradició, la benedicció de les cavalleries i s’espera que, a les 13.30 hores, aproximadament, arribi a la rotonda de l’avinguda Molins de Rei amb el carrer de la Trepadella on tindrà lloc el final de la trobada, amb la llaçada a les banderes de les poblacions participants.
 
Activitats paral·leles

Coincidint amb la trobada, s’han organitzat un seguit d’activitats paral·leles. Aquestes començaran el dissabte, 7 de maig, a les 19.30 hores, quan s’estrenarà el mural commemoratiu del 25è aniversari de la colla d’Amics de Sant Antoni Abat de Castellbisbal que s’ha col·locat a la barana del carrer Pi i Margall. Seguidament, es representarà el ball de la Mulassa i es farà una passejada pels carrers de la vila fins al Centre Cultural Els Costals, on es farà la rebuda de les autoritats i el canvi de banderes.

A més, al llarg de tot el matí de diumenge, 8 de maig, es celebrarà, a la Plaça Lluís Companys, un mercat tradicional de pagès, amb presència d’artesans i paradetes d’establiments locals.

Per a l’ocasió, l’Ajuntament també ha editat un plànol que permetrà localitzar tots els comerços i serveis que estaran oberts diumenge i que ofereix informació de la trobada, com ara el recorregut de la comitiva, els llocs on es podrà aparcar gratuïtament o el menú especial dels Tres Tombs que algunes masies i restaurants del municipi han preparat especialment per la trobada.