CCOO i treballadors de Mina fan sentir la seva veu pels carrers de Terrassa

Prop de 300 persones van recórrer aquest dijous els carrers de la ciutat per "vetllar" pel manteniment dels llocs de treball i les condicions laborals dels empleats d'Aigües de Terrassa

La Torre
29 d'abril del 2016
Actualitzat a les 11:40h
Capçalera de la manifestació de CCOO i treballadors de Mina
Capçalera de la manifestació de CCOO i treballadors de Mina | Foto: Ramon Navarro

Capçalera de la manifestació de CCOO i treballadors de Mina Foto: Ramon Navarro


Unes tres-centes persones, membres del sindicat CCOO i treballadors de Mina Pública d'Aigües de Terrassa, s'han manifestat aquest dijous pels carrers de Terrassa. La convocatòria ve impulsada per la demanda d'un compromís per part dels grups polítics "que és garanteixi el manteniment i l'estabilitat dels llocs de treball, del manteniment dels drets i condicions socials, de qualitat i de seguretat de tota la plantilla", en base el Conveni Col·lectiu de Treball de l'empresa subministradora d'aigua per als seus treballadors afectats -un total de 125- per l'activitat de captació, elevació, conducció, tractament i distribució d'aigua a la nostra ciutat.

La concentració, sota el lema Estabilitat laboral = Servei de qualitat, ha sortit de la seu de Mina, al carrer Societat de Terrassa, i ha finalitzat al raval de Montserrat, poc abans que s'iniciés el ple municipal. El secretari general de CCOO Vallès Occidental, Enrique Rodríguez, ha explicat que a través de la mobilització es pretén "vetllar perquè la gestió directa del servei no sigui perjudicial per a l'estabilitat futura dels llocs de treball" alhora que ha afirmat que "és factible conjugar els drets de la plantilla de Mina amb els drets de la ciutadania".

Representants del comitè d'empresa de CCOO de Mina i el secretari general de CCOO del Vallès Occidental i la Catalunya Central han participat en la sessió plenària on han realitzat un prec en relació al procés de gestió del subministrament de l'aigua i transmetre les seves preocupacions a l'equip de govern i a la resta de partits polítics.

Cal dir però que en junta de portaveus ja s'ha aprovat per unanimitat un document en què s'insta a l'Ajuntament a realitzar els estudis necessaris per tal de conèixer quina seria la plantilla que s'hauria de subrogar quan finalitzi la concessió. CCOO s'ha felicitat per al consens arribat però han recordat que seguiran pressionar per tal que es garanteixin els llocs de treball.