Jornada al CST sobre les noves tecnologies aplicades al sector sanitari

La Torre
28 d'abril del 2016
Es va parlar d'experiències d'èxit i dels beneficis de les TIC
Es va parlar d'experiències d'èxit i dels beneficis de les TIC | Foto: CST

Es va parlar d'experiències d'èxit i dels beneficis de les TIC Foto: CST


L’Hospital de Terrassa va acollir aquest dimecres 27 d'abril la Jornada Solucions eHealth i Apps al Sector Hospitalari organitzada per la Xarxa d’Innovació en Salut per Catalunya (XISCAT), el HealthTech Cluster i Acció (Generalitat de Catalunya) amb la col·laboració del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i l’Hospital General de Granollers.
 
L’objectiu de la Jornada va ser mostrar diferents casos d’èxit d’empreses tecnològiques de salut pel que fa a noves aplicacions informàtiques (eHealth) així com la presentació de solucions centrades en el pacient com a usuari final, per part de les entitats membres de la Xarxa Xiscat.
 
En la inauguració, Jesús Montesinos (Xiscat) va ressaltar "com la millora de les TIC en salut i les aplicacions mòbils estan essent una revolució pel que fa a l’atenció a l’usuari". A continuació Manel Balcells (Fundació Joan Costa Roma del Grup CST) va subratllar "la importància de l’aplicació dels elements fruit de la recerca en les  empreses del mercat tecnològic i sanitari". 

Des d’ACCIO, Marc Sansó va fer una valoració sobre el canvi de paradigma en la prestació de serveis sanitaris que ens porta a definir nous rols entre els pacients i els centres assistencials, així com en les col·laboracions públic-privades pel que fa a R+D+I. Finalment, Alfredo Garcia, director gerent del CST, va remarcar que "les solucions tecnològiques contribueixen a millorar la salut i la qualitat de vida de les persones, així com la sostenibilitat del sistema sanitari" i va destacar el paper primordial de les TIC pel que fa a transparència envers els usuaris, seguretat clínica dels professionals i innovació en l’aplicació del coneixement.
 
Posteriorment es van presentar diferents projectes que han dut a terme els centres sanitaris de XISCAT com són "Aplicació mòbil per millorar la informació al ciutadà" d’Hospital General de Granollers, "Nephrocloud: suport integral a pacients en hemodiàlisi" de Parc Taulí de Sabadell, "Informació clínica a peu de llit" del Consorci Sanitari del Garraf.
 
Finalment, Manel Pretel de HealthTech Cluster va destacar la importància de la Jornada i ha conclòs que "ens trobem en un canvi de paradigma i Catalunya ha de convertir-se en un referent, tot fomentant les relacions entre la indústria i les institucions hospitalàries".