Tec porta al ple de Terrassa la Sanitat pública i l'oficina de promoció europea

Xavi Martínez veu una "la falta de model de ciutat de l'equip de govern, amb actuacions improvisades i descoordinades dels seus membres"

La Torre
28 d'abril del 2016

Terrassa en Comú ha presentat les dues propostes de resolució que presentarà al ple de dijous. Es tracta de la defensa de la Sanitat Pública i el finançament adequat del Consorci Sanitari de Terrassa i la creació d'una Oficina de Promoció Europea "per afrontar els reptes socials i millorar el lideratge industrial a Terrassa a través de la promoció d'una nova economia i un nou model productiu, de consum i d'intercanvi al servei de les persones."

La proposta sobre l'oficina de promoció "és un intent de crear dinàmiques diferents a la nostra ciutat. Hem de ser capaços de cooperar, de promoure la creació de valor afegit" ha manifestat la regidora Anna Rius. “Davant l'actual crisi econòmica, hem d'assumir la nostra responsabilitat i exercir el nostre compromís per buscar solucions i convertir els problemes en oportunitats de canvi, creant les sinergies necessàries i liderant com a ciutat un procés de transició econòmica, productiva, industrial i social”. 

Pel regidor Xavi Martínez, "l'Ajuntament té l'obligació de defensar la sanitat dels ciutadans de Terrassa. No pot abandonar aquesta obligació". "Des de TeC el 20 d'abril vam demanar, amb caràcter d'urgència, la compareixença a la propera junta de portaveus de l'Ajuntament de Terrassa,  de l’alcalde com a representant de l'Ajuntament al Consell de Govern del CST. Justament després de la nostra petició pública, l'alcalde, ha convocat pel dia 4 a tots els grups polítics per informar de la situació. Al mateix comunicat es va demanar la convocatòria de constitució del Consell de Salut, que, finalment,coincidint amb la petició pública de TeC, s'ha convocat pel 12 de maig".

Fets com aquests, rebla "mostren la falta de model de ciutat de l'equip de govern, amb actuacions improvisades i descoordinades dels seus membres". "Que l'equip de govern presenti propostes de resolució és un fet insòlit en els equips de govern. Les propostes de resolució són un mecanisme per a l'oposició per a poder incidir en les polítiques de l'equip de govern", ha declarat Martínez. 

"Uns altres exemples d'aquesta manca de model de ciutat són la falta de planificació pel superàvit o el reglament de la sindicatura; un procés on hauria d'haver-hi consens de ciutat. Un càrrec que ha de ser independent de l'equip de govern. Un tema que no es porta al ple aquest mes perquè el PSC no està d'acord que aquesta figura sigui per designació popular com ha demanat TeC", ha explicat Anna Rius.