Quins són els ajuntaments que més ingressen per multes de trànsit?

El cap de la Policia Municipal d'Olot, multant els vehicles de la Guàrdia Civil.
El cap de la Policia Municipal d'Olot, multant els vehicles de la Guàrdia Civil. | Andreu Oliveras
Redacció
27 d'abril del 2016
Actualitzat a les 15:34h
Els ajuntaments que més han ingressat per multes de trànsit el 2015. Xifres expressades en milions d'euros. 

Les multes de trànsit van suposar un ingrés de 17 milions d'euros de mitjana pels grans municipis de l'Estat el 2015. Barcelona ocupa el segon lloc del rànquing amb 45,5 milions d'euros, gairebé la meitat del que va recaptar Madrid, el primer de la classificació amb 93,6 milions. Així es desprèn d'una anàlisi d'ens locals publicat pel Ministeri d'Hisenda espanyol i que ha examinat Europa Press.

De fet, un estudi de la Fundació Línia Directa presentat aquest dimarts posa de relleu que els ajuntaments de Catalunya i l'estat espanyol multen fins a cinc cops més que la Direcció General de Trànsit. Ara bé, quins són els consistoris catalans que posen més sancions?

Segons les dades del Ministeri, Lleida és el segon municipi de Catalunya que més ingressa per multes: 4,7 milions, uns 33,92 euros de mitjana per habitant. Terrassa ocupa el tercer lloc del podi amb 3,8 milions. Mataró -3,5 milions- , Badalona -3,4 milions-, Vilanova i la Geltrú -3 milions-, Sabadell -2,2 milions-, Girona -2,1 milions-, Tarragona -2,1 milions- i Reus -2,6 milions-, completen les deu primeres posicions del rànquing.

De mitjana, les multes suposen un 1,5% dels ingressos dels municipis més grans (de més de 100.000 habitants) i el 0,85% dels que en tenen entre 20.000 i 100.000. En el cas dels més petits, molts no tenen ingressos, ja que no compten amb policia local.