Ordre del dia del ple d'abril de Terrassa amb 12 propostes de resolució

Prendrà possessió del càrrec de regidor de l’Ajuntament d'Òscar Monterde Mateo

La Torre
27 d'abril del 2016
Actualitzat el 28 d'abril a les 17:24h
L’Ajuntament de Terrassa celebrarà el proper dijous, 28 d’abril, el Ple ordinari corresponent a aquest mes. L’acte tindrà lloc al Saló de Plens a partir de les sis de la tarda.

Es podrà seguir en directe a través del web municipal (www.terrassa.cat) i a partir de divendres el vídeo íntegre del Ple estarà publicat al canal Youtube municipal (https://www.youtube.com/user/ajterrassa).

Ordre del dia

1. Presa de possessió del càrrec de Regidor de l’Ajuntament de Terrassa del Sr. Òscar Monterde Mateo.

ÀREA DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT
2. Ratificació del Decret d’Alcaldia número 2.508/2016, de 5 d’abril, nomenant els membres de la nova Comissió per a la delimitació dels termes de Terrassa i Vacarisses.
3. Incoació de l’expedient per a l’estudi de les alternatives i l’establiment de les formes de gestió del servei públic d’abastament d’aigua.
4. Desestimació del recurs de reposició interposat per Mina Pública d’Aigües de Terrassa contra el Decret núm. 1.014 de 15 de febrer de 2016 ratificat pel Ple del 25 de febrer de 2016, amb relació a la sol·licitud de revisió de les tarifes del servei públic d’abastament d’aigua per a l’any 2016.
5. Autoritzar a TMESA la compra de quatre vehicles de segona mà.
6. Modificació del contracte de subministrament, en la modalitat d’arrendament amb opció de compra, per a la implantació de semàfors amb tecnologia de leds a les interseccions semaforitzades de la ciutat.
7. Acord d'inici de l’expedient per a l’aprovació del Pla d’Inversions 2016 de la concessionària Mina Pública d’Aigües de Terrassa, SA., i aprovant l’informe desfavorable per a tres actuacions proposades en la provisió de desmantellament.

ÀREA DE SERVEIS GENERALS I GOVERN OBERT
8. Declarar d’especial interès o utilitat municipal les construccions, instal·lacions i obres a les quals s’ha atorgat llicència municipal, i determinar la bonificació en la quota de l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres.
9. Aprovació de l’expedient número 1 de Crèdit Extraordinari.
10. Aprovació de l’expedient número 1 de Suplement de Crèdit.
11. Prorrogar el contracte de serveis de neteja d’edificis, locals i dependències de l’Ajuntament de Terrassa i centres públics d’ensenyament del Servei Municipal d’Educació.
12. Constitució de la Comissió Especial de Comptes.
13. Desestimar el recurs de reposició interposat per l’empresa UTE ARCASA & PERE TARRÉS contra l’acord d’adjudicació del contracte de serveis de menjador als centres docents públics d’educació infantil i primària de Terrassa i, en conseqüència, desestimar expressament la suspensió de l’execució de l’acord d’adjudicació.

ÀREA DE DRETS SOCIALS I SERVEIS A LES PERSONES
14. Ratificar la Resolució núm. 2.318/2016, de 29 de febrer, que aprova el conveni subscrit entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Vallès Occidental, en relació al finançament del servei escolar de transport discrecional per a diversos alumnes del centre El Pi.
15. Ratificar la Resolució núm. 2.407/2016, de 16 de març, per la qual s’accepta els ajuts econòmics de la Diputació de Barcelona en el marc del Programa complementari de finançament de les llars d’infants de titularitat municipal per al curs 2014-2015.
16. Ratificar la Resolució núm. 2.852/2016, d’11 d’abril, per la qual s’aprova del contracte de lloguer del local comercial situat amb front a la carretera de Montcada, cantonada amb el carrer de Pau Marsal, 66, propietat de la Societat Municipal d’Habitatge.
17. Aprovació de les addendes de pròrroga dels convenis de col·laboració signats en data 14 d’octubre de 2014 entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament, relatius a l’Oficina Local d’Habitatge i a la Borsa de Mediació per al Lloguer Social.

ÀREA DE CULTURA, INNOVACIÓ I PROJECCIÓ DE LA CIUTAT
18. Aprovació de l’addenda 2016 del conveni amb la UNED.

JUNTA DE PORTAVEUS
19. Donar compte de les Declaracions i Acords eventualment aprovats per la Junta de Portaveus, si s’escau.

PARTICIPACIÓ CIUTADANA
20. Intervenció de la Confederació Sindical de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, per tal d’exposar un prec en relació al procés de gestió del subministrament de l’aigua, i demanant a l’Ajuntament el compromís de mantenir la plantilla de l’empresa Mina Pública i les seves condicions laborals.

PROPOSTES DE RESOLUCIÓ
21. Presentada per l’Alcaldia-Presidència, designant al Regidor d’aquesta Corporació Municipal Sr. Alejandro Rodríguez Ulloa, pertanyent al Grup municipal PPC, com a representant en el Consell Escolar Municipal, en substitució del Sr. Gabriel Turmo i Sainz.
22. Presentada per l’Alcaldia-Presidència, designant al Regidor d’aquesta Corporació Municipal Sr. Alejandro Rodríguez Ulloa, com a representant de l’Ajuntament de Terrassa en el Consell General i en la Comissió Executiva del Consorci del Centre de Documentació i Museu Tèxtil, en substitució del Sr. Gabriel Turmo i Sainz.
23. Presentada pel Grup municipal d’ERC-MES, per a la protecció del transport alternatiu i sostenible a la ciutat de Terrassa.
24. Presentada pel Grup municipal de Ciutadans, per a la millora del coneixement, entre els joves de Terrassa, de l’oferta formativa i de mobilitat internacional promoguda per la Unió Europea.
25. Presentada pel Grup municipal de TeC, en defensa de la Sanitat Pública a Terrassa i per al finançament adequat del Consorci Sanitari de Terrassa.
26. Presentada pel Grup municipal de TeC, per a la creació d’una Oficina de Promoció Europea per afrontar els reptes socials i millorar el lideratge industrial a Terrassa a través de la promoció d’una nova economia i un nou model productiu, de consum i d’intercanvi al servei de les persones.
27. Presentada pels Grups municipals del PSC i del CiU, de foment de la Formació Professional.
28. Presentada pels Grups municipals d’ERC-MES, PSC i CiU, per a la promoció de la música en viu a la ciutat de Terrassa.
29. Presentada pel Grup municipal del PPC, en relació a l’horari de les biblioteques.
30. Presentada pels Grups municipals d’ERC-MES i CUP, en suport als ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional i en suport al dret a decidir.
31. Presentada pel Grup municipal de la CUP, per a la millora de la vida en l’àmbit de la salut sexual de les dones joves.
32. Presentada pel Grup municipal de la CUP, de recolzament a la insubmissió de la LOMCE.
33. Presentada pel Grup municipal del PSC, TeC, ERC-MES, CiU, Ciutadans i PPC, de suport als treballadors i treballadores de Mina Pública d’Aigües de Terrassa, S.A.

34. PROPOSTES URGENTS SEGUIMENT I CONTROL DE LA GESTIÓ D’ALTRES ÒRGANS DE GOVERN MUNICIPAL
35. Donar compte del llistat extractat dels Decrets i Resolucions, números 1.914 al 2.768/2016, així com els tramitats electrònicament, 502 al 646/2016, dictats per l’Alcalde-President i Regidors i Regidores delegats.
36. Donar compte del llistat d’acords adoptats per la Junta de Govern Local.

37. PRECS I PREGUNTES