La Fira Modernista de Terrassa ofereix 500 activitats per tornar al segle XIX

La catorzena edició, que tindrà lloc el cap de setmana del 6, 7 i 8 de maig, permetrà de nou reviure la ciutat de finals del segle XIX I principis del segle XX, una època d'esplendor industrial i cultural que va deixar un important patrimoni i que va forjar en part el caràcter actual

Joan Manel Oller
05 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:06h
La ciutat se submergirà durant dos dies en l'època modernista
La ciutat se submergirà durant dos dies en l'època modernista | Foto: Adrià Costa

Caramelles a la Societat Coral Els Amics Foto: J.M.O.


La Fira Modernista de Terrassa de 2016, dedicada enguany al món obrer està més viva que mai, amb 500 activitats i 153 entitats col·laboradores. La catorzena edició, que tindrà lloc el cap de setmana del 6, 7 i 8 de maig, permetrà de nou reviure la ciutat de finals del segle XIX I principis del segle XX, una època d'esplendor industrial i cultural que va deixar un important patrimoni i que va forjar en part el caràcter actual. En aquesta ocasió, les iniciatives permetran endinsar-se en el dia a dia de la població obrera, la majoritària: com vivien, com gaudien, com treballaven, com es manifestaven, què llegien, quantes hores treballaven, de què es queixaven, quins esports practicaven...

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, I el tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado, i la presidenta de l'Agrupació Folklòrica Amunt i Crits i representant de la Comissió organitzadora de la Fira, Nuri Escudé han presentat aquest esdeveniment local, nacional i ja internacional a la Societat Coral Els Amics, un espai del carrer Pantà que manté encara les olors, les formes i la gràcia d'aquelles entitats que funcionaven a la ciutat fa 100 anys.

Ballart ha remarcat que la Fira, una referència gairebé mundial, permet a la ciutadania redescobrir la història, però també vendre el municipi més enllà del seu territori natural i convertir-se en un element de reactivació econòmica. L'alcalde ha recordat que l'empremta d'aquella època roman encara present en molts indrets, i és que ha deixat un patrimoni industrial únic.

Entre les novetats d'enguany hi ha l'estrena d'un nou espai d'activitats, el Vapor Ros, la reconversió de la plaça Vella en la plaça Major, guarnida en forma d'envelat i la presència dels Cors d'en Clavé. 

Aguado ha recordat que el 2015 el 26 per cent de les visites eren foranes, que 41.000 persones van visitar el patrimoni que cada turista va deixar a la ciutat 38,5 euros. La idea és consolidar i, si s'escau i el temps acompanya, augmentar aquestes xifres ja de per si prou altes. L'Ajuntament destina a la Fira 125.000 euros, però el cost total és incalculable atès que caldria afegir les aportacions de les entitats.
 

El Mercat Modernista

Vestuari modernista

Concursos i trobades

Multimèdia

Cartells

Oferta d’Allotjament del cap de setmana

Guia de participació per a comerciants i restauradors

Consells d’autoprotecció

Protocols de la Fira Modernista