«Tasta el Vallès» descobreix els productes singulars de la comarca

El catàleg presenta la diversitat d'aliments propis del Vallès Occidental com ara cereals, farines, dolços, vins o hortalisses

La Torre
27 d'abril del 2016
Actualitzat el 01 de maig a les 8:35h
Representants del Consorci, Cuina Vallès i dels municipis participants en el projecte
Representants del Consorci, Cuina Vallès i dels municipis participants en el projecte | Foto: CCVO

Representants del Consorci, Cuina Vallès i dels municipis participants en el projecte Foto: CCVO


Aquest dimarts s’ha presentat el catàleg de productes singulars i de proximitat del Vallès Occidental Tasta el Vallès i les accions que es faran per difondre aquests productes als restaurants del col·lectiu Cuina Vallès i restaurants adherits al Consorci de Turisme. El catàleg recull els productes, els llocs on es poden adquirir i un cens de productors i elaboradors. 

Tot plegat es promocionarà als restaurants amb uns elements que contenen mostres d’aquests productes, com la mongeta del ganxet, l’oli, el vermut vallesà, els vins de la comarca o el cigró menut.
 

Catàleg amb els productes 

La presentació s’ha fet al Restaurant Ca l’Esteve, del col·lectiu Cuina Vallès, ubicat a Castellbisbal, i ha comptat amb la participació del president del Consorci de Turisme, Víctor Puig, el propietari del restaurant i celler, Esteve Esteve, el cuiner del restaurant Xesco Bueno, el productor d’oli d’Ullastrell, Cinto Puig, i altres membres del col·lectiu de cuiners i del plenari del Consorci. 

Tasta el Vallès és un projecte del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, mitjançant la Xarxa de Productes de la Terra, que neix amb la finalitat de difondre el patrimoni gastronòmic que singularitza la comarca i dotar de visibilitat als productors i elaboradors que hi ha al darrere.

Puig, ha explicat que “aquesta acció busca que aquests productes propis de la comarca siguin coneguts i reconeguts i en potenciem la singularitat. Agraïm la tasca dels productors i dels cuiners, que donen valor a la comarca. Estem a l’any de la gastronomia catalana i aquesta setmana precisament també es celebra Alimentaria a Barcelona. Nosaltres volem contribuir en aquest marc, d’una altra manera, presentant producte de proximitat i de qualitat”. 

55 productes de diferents tipologies 

En el marc d’aquest projecte s’ha elaborat el catàleg on es poden trobar diversos productes singulars, de qualitat, de proximitat o vinculats amb el territori. També s’hi poden consultar els llocs on es poden adquirir i el llistat d’empreses que formen part de la Xarxa de Productes de la Terra. Aquest document és concebut com una eina viva, que estarà en constant revisió i actualització. 

Es tracta de 55 productes de diferents tipologies, que van des de Cereals, farines, pans i dolços –com les Belgues de Sabadell, les Galetes de Sant Llorenç, les Gominoles naturals, el Panet de Negre de Sentmenat o les xocolates ecològiques; carns i embotits –com la botifarra Terregada o la vedella ecològica de Gallifa-; Llegums; Formatges ous i brous –entre aquests el Cendrat d’Ullastrell o el Cingle de Vacarisses-; vins, escumosos, cerveses i vermuts –com el Vermut Mussons de Sabadell, la Cervesa la Mola o els Vins de Ca l’Esteve; els Olis –d’arbequina i d’oliva becaruda; i productes d’horta com el tomàquet Montgrí o varietats antigues d’horta. 

El Vallès i els seus productes seran a la Fira Alicia’t del Mont Sant Benet 

El proper cap de setmana els productes singulars i de proximitat vallesans es promocionaran a la fira Alicia’t, la festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona, que es celebra al Mont Sant Benet (Bages). És un cap de setmana per conèixer i tastar els productes agroalimentaris de qualitat i més singulars, fets a les comarques de Barcelona i també un esdeveniment per a també descobrir els atractius turístics i gastronòmics del territori. 

El Vallès Occidental hi serà present amb dues carpes divulgatives. En una es podrà trobar informació turística dels municipis, especialment relacionada amb la gastronomia, i a l’altra amb productors i elaboradors de la comarca. En aquest cas, el dissabte es podran trobar les melmelades Del Pot Petit, de Rubí, i els productes del Celler d’Ullastrell. I el diumenge hi seran els vins i olis del Celler Can Morral i les gominoles naturals d’Ullastrell.