Miquel Pujadó presenta a Terrassa el llibre-CD «Poemes de Capçalera»

L'acte tindrà lloc aquest dijous a l'Ateneu Terrassenc

La Torre
27 d'abril del 2016

Miquel Pujadó Foto: Adrià Costa.

 

Aquest dijous, a dos quarts de vuit del vespre, l'Ateneu Terrassenc acollirà la presentació del llibre CD Poemes de capçalera, de Miquel Pujadó.

En el llibre, Miquel Pujadó explica a la seva manera, alhora rigorosa i amena, 92 poetes d’arreu de les terres de parla catalana, ja desapareguts però plenament vigents, i selecciona i comenta un poema de cadascun. 

Des dels trobadors com Guillem de Cabestany i Cerverí de Girona al recentment traspassat Joan Argenté, passant pels poetes més coneguts (Ausiàs March, Papasseit, Estellés, Martí i Pol, Palau i Fabre, Espriu…), però també per noms a reivindicar (Josep Gual, Desideri Lombarte, Rafael Catardi, Maria Beneyto, Jordi Sarsanedas, Joan Barceló…) i per escriptors l’obra narrativa o teatral dels quals ha amagat la seva producció poètica (Mercè Rodoreda, Àngel Guimerà, Montserrat Roig). 

També s’hi inclouen dos cantants desapareguts de nivell literari equiparable als poetes “de llibre”: Guillem d’Efak i Ovidi Montllor (de fet, el primer també té llibres de poemes publicats).

El llibre va acompanyat per un CD enregistrat per Pujadó amb els músics Joan Humet i Manel López. Conté vint poemes cantats per ell i dotze poemes dits per grans actors amb els qual Pujadó ha treballat, generalment en els espectacles, dirigits per Carles Canut, que escriu d’uns anys ençà per a la Fundació Romea. Són: Josep M. Pou, Carles Canut, Jordi Boixaderas, Mario Gas, Mingo Ràfols, Victòria Pagès, Olga Suàrez, Joan Pera, Pep Ribas, Ferran Frauca, Toni Sevilla i Enric Majó.