Els productes del Parc a taula entren a Alimentària 2016

Avui dimarts estarà dedicat als productors del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l'Obac, amb el Restaurant Can Vinyers, de Matadepera, els productors de vins DO Pla de Bages inclosos a Bagesterradevins.cat i Collbaix Celler el Molí i també Oli Migjorn, empresa de cultiu biològic

La Torre
26 d'abril del 2016
Actualitzat a les 8:23h

Productors i restauradors del programa Parc a taula de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, es presenten per primera vegada a la fira Alimentària 2016, amb un estand propi, on presenten la seva oferta gastronòmica. La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha pogut conèixer-los personalment en l'acte d'inauguració del certamen, que se celebra des d'avui i fins dijous al Recinte de Gran Via 2 de Fira de Barcelona.

En aquest estand del Parc a taula, Mercè Conesa ha rebut el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, així com les altres autoritats que han participat de la inauguració del certamen, als quals ha exposat les principals característiques d'aquest programa econòmic i gastronòmic dels espais naturals.

En la visita inaugural, Conesa ha anat acompanyada d'una delegació de la Federació Italiana de Parcs Naturals (Federparchi) amb qui la Diputació de Barcelona té signat un conveni de col·laboració, encapçalada per la viceministra de Medi Ambient i del Mar, Barbara Degani. 

 A l'estand de la Diputació de Barcelona, situat al Pavelló núm. 6 del recinte firal, cadascun dels quatre dies que dura el certamen estarà dedicat als productors i establiments participants del programa Parc a taula de cada espai natural, que presentaran exhibicions de productes i demostracions gastronòmiques.

Reunió amb la Federació Italiana de Parcs Naturals

Coincidint amb la visita de la delegació italiana, en el mateix recinte d'Alimentària la presidenta, Mercè Conesa, acompanyada del diputat adjunt d'Espais Naturals, Jesús Calderer i de representants del programa Parc a taula, s'ha reunit amb la delegació italiana de parcs naturals formada per la viceministra de Degani, el president de Federparchi, Giampiero Sammuri, el secretari general de la Fundació Symbola, Fabio Renzi, i el restaurador Peppe Zullo.

En la reunió, Conesa ha destacat la importància del conveni entre la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona i la Federació Italiana de Parcs Naturals, vigent des de fa dotze anys, gràcies al qual s'han desenvolupat diverses iniciatives no només en l'àmbit natural i cultural, sinó també en el de turisme sostenible i de potenciació dels valors propis, com els productes autòctons i la gastronomia d'aquests espais.

Per la seva banda, la viceministra Degani ha destacat la importància de relacionar valors culturals i ecosistemes naturals, tal com es fa des de la Xarxa de Parcs Naturals, segons va veure en la seva  visita d'ahir al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l'Obac. En aquesta línia, es comparteixen el objectius de potenciar la relació entre ambdues organitzacions en aspectes com l'educació ambiental, les economies naturals,  la biomassa forestal o la protecció de la fauna salvatge.

Quatre dies per degustar productes dels Parcs Naturals

Durant els quatre dies que dura el certamen, per l'estand del Parc a taula hi passaran productors i establiments de cada espai natural de la Xarxa de Parcs.

Així, avui dimarts estarà  dedicat als productors del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l'Obac, amb el Restaurant Can Vinyers, de Matadepera, els productors de vins DO Pla de Bages inclosos a Bagesterradevins.cat i Collbaix Celler el Molí  i també Oli Migjorn, empresa de cultiu biològic.

Els Parcs del Montnegre i el Corredor, el de la Serralada Litoral i el de la Serralada de Marina, hi estaran representats el dimecres 27 amb el Restaurant Associació d'Hostalers de Cabrils, els vins de la DO Alella, amb el Celler Joaquim Batlle, de Tiana, els productes hortícoles Lola y Mas - Hort del Centre, de Mataró, i laCervesa Balate, de Vilassar de Mar.

Finalment, el dijous 28, estarà centrat en el Parc Natural del Montseny i el Parc del Castell de Montesquiu, amb la presència dels restauradors del Restaurant El Bellver-La Calma, de Tagamanent, Cervesa del MontsenyRatafia Bosch iCastanya de Viladrau