Polèmica arbitral en la derrota del CN Terrassa a la piscina del Barceloneta

Els col·legiats van anul·lar un gol de Fran Sánchez a quatre segons del final | Els egarencs acaben quarts i el seu rival als quarts de final del play-off serà el Quadis

26 d'abril del 2016
El CN Terrassa va perdre contra el CN Atlètic-Barceloneta (10-9) en partit corresponent a la 22a i última jornada de la Lliga Nacional Divisió d’Honor Masculina de waterpolo. El conjunt de Dídac Cobacho va completar un matx més que notable, però va quedar-se sense premi a causa d’una decisió arbitral controvertida. A falta de quatre segons del final, Ortega i Felicidad van anul·lar un gol de Fran Sánchez aparentment legal que hagués proporcionat un punt importantíssim als egarencs, ja que els hagués situat tercers a la taula després de la derrota del Canoe a la piscina del Catalunya. El CN Terrassa acaba, doncs, en el quart lloc amb 42 punts i un balanç de 13 victòries, 3 empats i 6 derrotes. El seu rival als quarts de final del play-off serà el Quadis.

CN Mataró. L’eliminatòria arrencarà el dimarts 3 de maig a Terrassa, mentre que el segon partit es disputarà a la capital del Maresme el dijous 5. Si fos necessari, el tercer i decisiu matx es jugaria novament a Terrassa el dissabte 7.

Després de més de sis minuts sense gols, el Barceloneta va encadenar un parcial de 3 a 0 en el tram final del primer període, obra de Munárriz i Español, que va marcar per partida doble. En el darrer atac, Ricard Alarcón va retallar distàncies.

El matx es va equilibrar en el segon quart. Els de Dídac Cobacho van neutralitzar l’arrencada dels mariners amb un parcial de 0 a 2 que va igualar l’electrònic. Fran Sánchez i Alarcón, en home de més, en van ser els artífexs (3-3). El conjunt de Chus Martín va recuperar la iniciativa gràcies a l’encert de Famera, renda que va poder conservar fins al descans després que Tahull contrarestés la diana prèvia d’un inspirat Fran Sánchez (5-4).

A la represa, el CN Terrassa va demostrar la seva ambició. Als tres minuts del tercer període, va situar-se per primera vegada per davant a través d’un parcial de 0 a 2, amb Óscar Aguilar i Álvaro Granados com a protagonistes. El Barceloneta, però, va reaccionar amb contundència al pols llançat pels egarencs i va començar a decantar la balança amb un parcial de 4 a 0 de la mà d’Español, Munárriz i Fran Fernández, que va batre Iñaki Aguilar en dues ocasions (9-6).

El conjunt de Dídac Cobacho va continuar intens i seriós en l’últim període. Fran Sánchez, en superioritat numèrica, va retallar el desavantatge. Els mariners van recuperar els tres gols de diferència després d’una bona acció de Viktor Rasovic. A quatre minuts i mig del final, el matx semblava sentenciat. Però el CN Terrassa no va rendir-se. Óscar Aguilar i Fran Sánchez van col·locar un interessant 10 a 9 amb gairebé dos minuts per davant. Els egarencs van gaudir d’una acció en home de més a dotze segons de la botzina, en la qual van aplicar una jugada decretada per Dídac Cobacho en el temps mort. Jordi Pérez, des de l’extrem dret, va assistir Sánchez al segon pal, que, en segona instància, després que la pilota li caigués a l’aigua, va enviar-la al fons de la xarxa.

Inexplicablement, els àrbitres van invalidar l’acció i van privar els egarencs d’un premi ben valuós.

CN Atlètic-Barceloneta: López, Paul, S. Rasovic, Munárriz (2), Larumbe, Minguell, Prieto, Español (3), Tahull (1), Fernández (2), V. Rasovic (1), Famera (1), Linares.
Entrenador: Chus Martín.

CN Terrassa: I. Aguilar, Serra, Granados (1), Alarcón (2), Ó. Aguilar (2), Chico, Sánchez (4), Pericas, Pérez, Galeev, Rodríguez, González, Albacete.
Entrenador: Dídac Cobacho.