Torna la Festa de la Santa Creu i l'Arbre Maig a Ca n'Aurell de Terrassa

Els padrins de la festa enguany seran Antònia Figueroa i Olmo i Albert Canal i Suñé

La Torre
29 d'abril del 2016
L'Esbart Terrassa esbart organitza la Festa de la Santa Creu i l'Arbre Maig. Serà el proper diumenge, 1 de maig al barri de Ca N'Aurell. Allà es farà el homenatge al padrins de la festa, que enguany seran Antònia Figueroa i Olmo i Albert Canal i Suñé.

La festa de la santa creu se celebra anualment cada primer diumenge de maig. Diuen el mes vells que fa segles els pagesos celebraven la collita amb una ofrena a Déu. Aquest podria ser l'origen d'aquesta. Expliquen també que un fill de Marganell, una petita població a la falda de Montserrat va venir a viure a Terrassa, molt a prop de la parròquia de la Sagrada Família, i va portat aquesta antiga tradició.

El 1952 va començar a celebrar-se «amb la col·laboració especial des del principi de l'agrupació cultural de la Sagrada Família i, sobretot, de l'esbart». Va ser instaurada per Joan Calsina, amb un acord amb els pagesos del terme i mossèn Joan Fortuny per beneir la collita que creixia als barris propers a Ca N' Aurell. Durant la missa de celebració es repartien panets amb una creu marcada per donar gràcies pel que oferia la terra.