VÍDEO Avions «militars» sobrevolen Terrassa, Matadepera i la comarca

Van enlairar-se i aterrar a l’Aeroport de Sabadell i van creuar la comarca en formació paral·lela i creuant el Parc Natural a baixa alçada dissabte i diumenge

Un dels dos aparells que van sobrevolar el país
Un dels dos aparells que van sobrevolar el país | Aerotendencias.com
NacióSabadell/La Torre
25 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:03h
 
Aquest dissabte de Sant Jordi molts ciutadans de Terrassa, Viladecavalls, Ullastrell i Matadepera es van preguntar què eren els avions que van sobrevolar per sobre de la comarca a molt baixa alçada, i que van dur a especular que es tractava d’avions militars. Es tractava, de fet, de dos aparells d’origen militar, però que actualment s’utilitzen per al vol de caràcter privat, segons informa Aerotendencias.com. Se'ls va veure a un quart d'onze del matí. Els aparells seguien una trajectòria sud-nord i van creuar pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac per anar cap al Bages. Algunes persones s'han posat en contacte amb La Torre i han confirmat que també van fer passades el dissabte a la tarda i el diumenge a migdia.

La ciutadania se'n va adonar que passava alguna cosa primer pel soroll. Després, s'aixecava el cap i se'ls podia observar només durant uns segons, atès que a la velocitat que anaven desapareixien ràpidament del camp visual. La seva visió sorprenia encara més perquè volaven en paral·lel.
 
Els avions són dos reactors Aero Vodochody L-39 Albatros, que aquest dissabte van fer des de l'Aeroport de Sabadell diversos vols privats d'aproximadament 20 minuts de durada. El portal assenyala que van portar com a passatgers persones vinculades per motius professionals o de negocis amb el grup Sparflex, que patrocina aquests reactors, dissenyats per a l'entrenament de pilots militars.
 
Els L-39 Albatros tenen matrícula de Luxemburg (LX-MIK i LX-STN), però estan vinculats a l'associació francesa Fly & Fun, que té per objectiu promoure l'activitat aeronàutica i la preservació del patrimoni aeri oferint als seus membres activitats relacionades amb els antics avions militars i civils.
 
D’aquesta manera, els aparells, tot i tenir aspecte i origen de caràcter militar, no estan equipats amb cap tipus d’armes i, per tant, no suposen cap perill per la ciutadania ni estan vinculats amb cap exèrcit.