Terrassa cedeix terreny a la Generalitat per ampliar l'INS de Can Roca

L'espai servirà per evitar que els nous barracons ocupin part del pati

ACN/Redacció
22 d'abril del 2016
Actualitzat el 24 d'abril a la 13:43h

Reunió entre alcalde i representants de l'AMPA de l'INS Can Roca Foto: A.T.


L'Ajuntament de Terrassa ha aprovat per junta de govern cedir 1.000 metres quadrats a la Generalitat per ubicar els nous barracons necessaris a l'espera de la construcció del nou edifici, que hauria d'estar enllestida per al curs 2018-2019.  Ho ha explicat aquest divendres la regidora d'Educació, Rosa Maria Ribera.

El terreny que es cedirà està situat a la cantonada de l'avinguda Béjar i el carrer de Vilafranca i fins ara era una zona d'aparcament. Aquesta cessió, per dos anys, evitarà que els nous mòduls que s'havien d'ubicar pel creixement d'una línia de secundària per al proper curs ocupi part del pati i, per contra, s'aconseguirà mantenir un pati prou ampli per als estudiants.

La directora del centre, Pepi Torres, ha celebrat la cessió ja que ha assegurat que això permetrà continuar aplicant el projecte educatiu que estan portant a terme. D'altra banda, des de l'Ajuntament han confiat que el compromís "de viva veu" de que el nou edifici estigui enllestit el 2018-2019 es compleixi.

La comunitat educativa de l'Institut de Can Roca fa anys que lluiten per exigir a la Generalitat la construcció d'un nou edifici per posar fi a la fase de temporalitat que viuen ja que desenvolupen la seva activitat en barracons prefabricats. Rosa Maria Ribera ha explicat que l'últim que tenen al respecte és el "compromís de viva veu" de que les obres començaran a finals del 2016 o principis del 2017 i que el centre estarà enllestit per al curs 2018-2019.

Des del centre però vam demanar una solució transitòria ja que ja el proper curs havien de créixer una línia a 1r d'ESO, per la qual cosa s'havien d'ubicar més barracons dels existents i això posava en perill que els alumnes poguessin estar tots junts i poder portar a terme el projecte educatiu del centre.

La solució que s'ha trobat és la cessió per part de l'Ajuntament a la Generalitat de 1.000 metres quadrats per tal que els nous barracons es puguin ubicar en una zona que garanteix que els alumnes estaran plegats i que es disposarà d'un espai de pati suficient per a l'alumnat. La regidora ha apuntat que la cessió es fa per un període de dos anys i que transcorregut aquest temps els terrenys tornaran a ser de l'Ajuntament de Terrassa.

La directora del centre ha lamentat que viuen en una situació "precària" però ha assegurat que malgrat això tenen una bona matriculació ja que la gent està contenta amb el projecte educatiu que desenvolupen. "La cessió ens ha salvat per passar els dos cursos que ens queden", ha dit.

El portaveu de l'AMPA del centre, Jordi Antón, ha celebrat que s'hagi trobat una solució però ha denunciat la "manca de planificació" per part de la Generalitat. Tot i això, ha assegurat que hi ha "millor sintonia" amb la nova direcció territorial dels serveis d'Ensenyament. Des de l'Ajuntament, confien que Ensenyament compleixi el seu compromís però asseguren que són conscients que es poden presentar problemes.